Lars Rex Mundi har gett alltifrån vitt vin och jordgubbar till tusentals kronor i kontanter till kvinnor han träffat genom sugardejting.
Lars Rex Mundi har gett alltifrån vitt vin och jordgubbar till tusentals kronor i kontanter till kvinnor han träffat genom sugardejting.

Dansken Lars Rex Mundi, 43, var trött på att bli avvisad av kvinnor på dejtingmarknaden. Då testade han sugardejting – och fastnade direkt. ”Första kvällen fick jag 15 mejl från olika kvinnor”, säger han.

En reklamkampanj för en nylanserad sugardejting-sajt har väckt starka reaktioner den senaste tiden. I vår granskning har flera unga kvinnor berättat om en verklighet där de lockas med middagar, drinkar och hotellnätter för att sedan pressas till sex av äldre män.

En som har beskrivit sig själv som en sugardaddy är dansken Lars Rex Mundi. Enligt honom själv gick det inte så bra på dejtingmarknaden, vilket resulterade i att han registrerade sig på en sugardating-sajt för några år sedan.

– Första kvällen fick jag 15 mejl från olika kvinnor, säger han.

Vår reporter skapade en fejkprofil på sajten – och fick erbjudande om sex mot betalning.

LÄS MER: Unga kvinnor lockas med ”diamanter och champagne” – för att bli sugarbabies

I utbyte mot sällskap har Lars Rex Mundi gett alltifrån vitt vin och jordgubbar till tusentals kronor i kontanter. I Danmark är det, till skillnad från i Sverige, lagligt att köpa sex. Lars Rex Mundi berättar att han även har gått till prostituerade, men han tycker inte att det är samma sak som sugardejting. För honom är det aldrig ett krav att ha sex när han sugardejtar. Det är inte säkert att en dejt slutar med sex, det beror på om kemin finns där och båda vill det, säger han.

En av sakerna han uppskattar med sugardejting är de traditionella könsrollerna där det bland annat förväntas att han betalar.

– Vissa anser att det är moraliskt fel. Men så länge det är på lika villkor så tycker jag att det är acceptabelt. Även jag blir upprörd när jag hör om kvinnor som säljs som slavar, de borde behandlas på samma sätt som alla andra, säger han.

Han säger att han har accepterat idéen om att det krävs pengar för att kvinnorna ska vilja träffa honom, han tyckte att det var värre när han ofta blev avvisad av kvinnor när han dejtade på andra sajter.

Lars Rex Mundi är inte lika aktiv inom sugardejting som han var för ett par år sedan. Men någon gång då och då går han på en dejt.

– Det är okej att folk säger att det inte är deras grej, men om det finns ett tabu så borde vi prata om det så att folk kan förstå det.

LÄS MER: Tre kvinnor om sugardejting: ”Behövde snabba pengar”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset