Lars Carlbark, 45: "Jag blev oskyldigt  uthängd för sextrakasserier."
Lars Carlbark, 45: "Jag blev oskyldigt uthängd för sextrakasserier."

En 44-årig man har gripits misstänkt för att ha sexofredat en 13-årig flicka, som i fredags tog sitt liv. På nätet får Kumlaföretagaren Lars Carlbark skulden för brottet. – Det känns fruktansvärt, säger han.

På onsdagseftermiddagen grep polisen en 44-årig man i Göteborgsområdet misstänkt för utnyttjande av två flickor för sexuell posering. En av de utsatta flickorna misstänks vara 13-åringen i Kumla som tog sitt liv i fredags. 

På nätforumet Flashback beskylls Lars Carlbark, som driver en motorbutik i Kumla, för att vara den gripne.
– Kunder ringer mina medarbetare och frågar vad jag är för chef. Vi får också massor av mejl. Historien är hemsk som den är, och att bli oskyldigt anklagad för detta är helt fruktansvärt, säger han till metro.se.

Uppgifter som pekar mot Lars Carlbark har också spridits av flera medier, efter att först ha publicerat på nätet. 
– Jag har pratat med Aftonbladet nu. De har ändrat i artikeln och bett lite grann om ursäkt, säger Lars Carlbark.

Lars Carlbark har tävlat och tagit sm-medaljer i roadracing. Det, och att han är i liknande ålder som den gripne, ligger enligt Lars Carlbark bakom att han anklagats.
– Jag har en dotter som gick i parallelklass med den som tog livet av sig. Det här känns så otäckt. I vår lilla stad sprider sig sådant här blixtsnabbt. Vad ska folk tro? Kommer de tänka "där går pedofilen" när jag handlar på Ica?

Lars Carlbark vill att metro.se går ut med hans namn och bild för att han ska kunna rentvå sig själv. 
– Jag vet inte vad jag ska göra, men det här kan vara ett sätt kanske. En bra sak är att den misstänkta är gripen, så han kan väl inte prata med någon. Att jag pratar med dig nu är ett bevis för att jag är oskyldig, säger han.

►Läs mer: Skolan kan straffas efter självmordet

Det som hänt är enligt Lars ett exempel på hur fort det kan gå, och hur fel det kan bli, när rykten börjar cirkulera på nätet. 
– Det är väl det här man pratar om när man pratar om nätmobbning. Men det känns helt för jävligt när det drabbar en själv. 

Kumla är en stad i chock efter det som hänt, berättar Lars Carlbark.
– Det är sorg i stan. Alla pratar om det som hänt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset