Johanna Larsson lär få tuffast möjliga motstånd om hon går vidare till andra omgången. Arkivbild.
Johanna Larsson lär få tuffast möjliga motstånd om hon går vidare till andra omgången. Arkivbild.

Johanna Larssons drömmar om OS-medalj har stött på patrull – redan vid lottningen.Om svenskan slår ut Alizé Cornet i första omgången väntar troligtvis den suveräna världsettan Serena Williams i nästa match.– En sak i taget. Jag måste vinna min match först, och hon kan inte bara ställa ut skorna i sin match heller, säger Larsson.

Inför turneringen har 27-åriga Johanna Larsson pratat om att hennes mål i OS är att ta en medalj. Men för att ens kunna komma i närheten av medaljplaceringarna i tennisturneringen kommer OS-debutanten, rankad 71:a i världen, att behöva göra något alldeles extra.

Efter lottning står det nämligen klart att hon kommer att behöva slå ut världsettan och den regerande OS-mästarinnan Serena Williams tidigt.

Djokovic får revanschchans

Larsson lottades mot fransyskan Alizé Cornet, 49:a i världen, i första omgången och vid seger där blir det alltså med all sannolikhet Serena Williams i andra omgången. Amerikanskan möter den 46:e-rankade ryskan Daria Gavrilova i den första omgången.

– Jag fick en relativt tuff lottning. Jag har förlorat mot henne förr, och då spelade hon riktigt bra. Banorna här är långsamma, jag var inne och spelade på de inne på stadion också och de var ännu långsammare. Det passar mig, så jag har goda förhoppningar. Sedan får vi se hur det blir, säger Larsson.

På herrsidan får Novak Djokovic chans till OS-revansch då han lottats mot argentinaren Juan Martin del Potro i den första omgången.

Murray mot Troicki

I Peking-OS för åtta år sedan föll Novak Djokovic i bronsmatchen mot just del Potro, men mycket talar nu för att serben – som har vunnit elva av fjorton matcher mot del Potro i karriären – får sin revansch.

Regerande OS-mästaren Andy Murray får, efter att han burit Storbritanniens fana under invigningen, ta sig an serben Viktor Troicki i första matchen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset