Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open.
Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open.

Johanna Larsson möter världsettan Serena Williams i tredje omgången i US Open.Ska det då bli tredje gången gillt?– Det kommer att bli tufft naturligtvis men det är bara att gå in och köra för mig, säger Larsson till TT.

Den 47-rankade svenska tennisstjärnan har mött Williams två gånger tidigare, i Fedex Cup och i final i Båstad, båda gångerna var 2013 och båda matcherna slutade med förlust i två raka set.

– Det är ingen lätt match jag har framför mig, men jag har allt att vinna och ska göra så gott jag kan så får vi se hur långt det räcker, säger Larsson.

– Jag har allt att vinna och inget att förlora egentligen, så det är bara pang på rödbetan.

Den 28-åriga svenskan är i form. I förra veckan gick hon till semifinal i WTA-turneringen i New Haven och tog därmed ett rejält kliv uppåt på rankningen. I årets sista majortävling, US Open, har hon enkelt tagit sig vidare till tredje omgången efter segrar mot italienskan Karin Knapp och tjeckiskan Denisa Allertova.

Har axelproblem

Williams var nöjd med segern i andra omgången, över sin amerikanska landsmaninna Vania King, men inte med sitt spel.

– Jag gjorde många misstag, det var ingen bra dag. Så jag hoppas att jag kan spela bättre, säger hon på presskonferensen.

Världsettan har stora problem med sin högra axel, blev utslagen tidigt i OS-turneringen och tvingades lämna återbud till turneringen därefter.

– Jag får massor av behandling, bland annat med is, och jag rehabtränar axeln, säger Williams.

Spelar dubbel

Inför lördagens möte med Williams ska Larsson ladda upp med en dubbelmatch, tillsammans med nederländskan Kiki Bertens.

– Det ska bli "nice" med en match innan också, jag tycker ju om att spela matcher, så det blir perfekt med en dubbel. Sedan blir det förhoppningsvis en lite lugn kväll och sedan är jag med igen på lördag, säger Larsson.

– Det ska bli jättekul, naturligtvis. Världens största tennisspelare i världens största tennisarena, på hennes hemmaplan dessutom. Större match blir det inte.

Darron Cummings/AP/TT
Serena Williams vann matchen mot Vania King.
Darron Cummings/AP/TT
Beyoncé och Jay Z tittar på matchen mellan Serena Williams och Vania King i US Open-tennisen.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset