Johanna Larsson under US Open i tennis.
Johanna Larsson under US Open i tennis.

Det blev inte tredje gången gillt för Johanna Larsson.Världsettan Serena Williams var återigen för stark och vann i raka set i US Opens tredje omgång.– Rätt så fett, säger Williams.

Serena Williams seger mot Larsson innebär att 34-åringen nu vunnit 307 matcher i grand slam-sammanhang. Därmed passerade hon tjeckiskan Martina Navratilovas 306.

– Och vad passar bättre än att göra det här, där allt startade, sade Williams i segerintervjun på centercourten Arthur Ashe Stadium i Flushing Meadows, New York.

Williams tog kommandot i matchen direkt och bröt den 47-rankade svenskan redan i hennes första servegame. Larsson nosade på att bryta tillbaka i första setets femte game och ställningen 1–3 men fick ge sig trots flera brejkbollar. Williams vann setet med klara 6–2 efter 36 minuters spel.

Även i andra set fick amerikanskan, som jagar sin 23:e grand slam-titel, ett tidigt brejk och tillät endast Larsson ta ett game i setet. Ett set som alltså slutade 6–1 till Williams och var över efter 23 minuter.

– Det var en väldigt bra match för mig, eftersom hon (Larsson) spelade ett annorlunda typ av spel, säger Serena Williams som inte ens behövde en timme på sig för att vinna matchen.

Det var 28-åriga Larssons tredje förlust mot Williams på lika många möten. I fjärde omgången möter Williams kazakiskan Yaroslava Shvedova som slog ut kinesiskan Zhang Shuai i raka set.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset