Johanna Larsson. Arkivbild.
Johanna Larsson. Arkivbild.

Johanna Larsson är vidare till andra rundan i US Open efter en klar seger mot italienskan Karin Knapp, 6–4, 6–2. Och nu kan den svenska tennisspelaren vara endast en seger från ett möte med Serena Williams.

Larsson ställs i den andra omgången mot den 89-rankade Denisa Allertova från Tjeckien, som tog sig vidare efter seger mot den tidigare världsettan Ana Ivanovic. Seger där, samtidigt som Williams tar sig vidare till tredje rundan – och det blir ett drömmöte för Larsson – som hade chansen att möta världsettan redan i OS, en chans som hon missade i och med förlusten mot Alize Cornet.

– Det hade varit en fantastisk upplevelse och gör att det här känns ännu surare, sade Larsson då.

Williams vidare

Serena Williams klev in i turneringen i natt och ställdes i den första omgången mot ryska Jekaterina Makarova. I sin jakt på en sjunde titel i turneringen besegrade hon utan problem Makarova med 6–3, 6–3.

Johanna Larssons seger mot Karin Knapp var svenskans första efter tre tidigare nederlag. Men så har hon också visat upp fin form den senaste tiden. Så sent som i förra veckan tog hon sig vidare till semifinal i New Havens WTA-turnering, vilket tog henne upp till 47:e plats på tennisrankningen.

OS-guldmedaljör utslagen

Fjärderankade Agnieszka Radwanska från Polen är också vidare efter en promenadseger med 6–1, 6–1 över USA:s Jessica Pegula.

Ett av de stora namnen är redan utslaget ur US Open: Den olympiska mästarinnan Monica Puig, som tog Puerto Ricos första guldmedalj, föll direkt i den första omgången mot kinesiskan Zheng Saisai i två raka set, 6–4, 6–2.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset