Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open.
Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open.

Johanna Larsson är klar för tredje omgången i US Open-tennisen.Där ställs hon mot världsettan Serena Williams.

Regn i New York fördröjde Larssons match i andra omgången mot tjeckiskan Denisa Allertova, men när den väl började gick det snabbt. Larsson bröt motståndarens serve för första gången i det femte gamet och vann första set med 6–3. I andra set gick det ännu enklare, 6–1, och svenskan får spela vidare i årets sista grand slam-turnering.

– Det gick undan. Under en timme är inte dåligt. Jag tycker att jag spelar stabilt och gör inga enkla missar, säger Larsson till Kvällsposten.

Serena Williams mötte Vania King i ett helamerikanskt möte, och vann med 6–3, 6–3. Det betyder att drömmatchen är ett faktum för Johanna Larsson.

– Hon förlorar också matcher, det går definitivt att slå henne. Sedan är det svårt att hitta svagheter, hon är ju världsetta av en anledning. Men jag ska göra min läxa. Jag ska scouta henne ännu noggrannare än tidigare, sade Larsson till Kvällsposten tidigare under kvällen.

– Men först ska jag njuta av den här segern.

Även sjätteseedade Venus Williams är vidare, efter seger mot tyskan Julia Goerges. Williams förlitade sig på sin tunga serve och pressade hem matchen med 6–2, 6–3.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset