Den före detta roadracingstjärnan Lasse Carlbark satt och åt lunch med några kompisar när ett par maskerade personer cyklar förbi. Med hjälp av sin motorcykel kunde han se till rånarna togs fast.

Det är en vanlig dag i Kumla, och Lasse Carlbark sitter under torsdagen och äter lunch med några kompisar. Plötsligt ser Lasse hur det cyklar förbi en maskerad man på cykel som följs av två till maskerade personer, också de på cyklar.

– När vi såg dem trodde vi att det var någon som gjorde en Youtubefilm. Men sedan ser vi hur en polis kommer springande, säger Lasse till Metro.

Vad rånarna förmodligen inte visste är att Lasse är flerfaldig SM-medaljör i roadracing, driver en motorbutik i Kumla och dessutom hade sin motorcykel med sig.

► LÄS MER: Döden kör motorcykel

Lasse hoppar över staketet, springer till sin motorcykel och ropar att den kvinnliga polisen kan få skjuts av honom. De åker runt ett tag tills de är tillbaka där de började, och ser då två killar ståendes i närheten. Polisen ber Lasse parkera och går fram till killarna.

– Då gjorde hon en sådan häftig grej. Hon tog pulsen på den ena och märker att de är uppspelta. Samtidigt ser jag hur hon säger någonting i radion, säger Lasse.

Efter ett par minuter är förstärkning på plats och griper de unga killarna. Och frågar du Lasse är det den kvinnliga polisen som ska ha äran.

– Jag kan tänka mig att hon stod och låtsades ta tips av dem. Hon var grym. Jag var ju bara chaufför, säger Lasse om händelsen som först rapporterades av NA.

► LÄS MER: Nyfödd bebis dumpades i container – räddades av polishjältar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott