Benny Augustsson och Lasse Johansson gör en resa de aldrig kommer att glömma.
Benny Augustsson och Lasse Johansson gör en resa de aldrig kommer att glömma.

Rolf Erik Eikemo är svårt sjuk i cancer, läkarna säger att han snart ska dö. Därför kör Lasse Johansson och Benny Augustsson 100 mil för att uppfylla hans önskan.

Cancersjuke Rolf Erik Eikemo, 33, älskar gamla Volvobilar. För en tid sedan var det tänkt att han skulle åka till Sverige för att kolla på Lasse Johanssons Volvoprojekt som han har följt på Facebook under en lång tid.

Men sjukdomen ville annat.

– Nu är han så pass dålig att han sitter i rullstol. De har avslutat all behandling, ställt in operationerna, det finns inget mer att göra, säger Benny Augustsson, 47 år.

Rolf Erik Eikemo ska snart dö. Därför bestämde sig vännerna Benny, från Vaggeryd, och Lasse, från Karlshamn, för att köra till Stavanger med sina bilar.

”Kan inte du komma till bilen så kommer bilen till dig Rolf Erik Eikemo”, heter Facebooksidan där de skriver om resan.

När Metro når Benny på torsdagsmorgonen är de vid Trollhättan. Under tidig kväll beräknar han att de är framme i Stavanger.

– Det är känslosamt, den här resan är väldigt speciell. Rolf Erik lever för detta nu, han väntar på oss och tycker det ska bli skitkul, säger Benny Augustsson.

När de kommer fram ska de ta med Rolf Erik ut och äta. Sedan, under fredagen, ska de köra bilarna till ett torg dit även Rolf Erik ska komma om han orkar.

Svenskarnas resa har nämligen blivit uppmärksammad i norska medier. Fler bilar och engagerade personer väntas möta upp på torget.

– Det blir första och sista gången vi träffar honom, säger Benny Augustsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset