En norsk skolelev hoppade av bussen och var på väg över vägen. Då kom en lastbil rusande i full fart. Men efter en chaufförs snabbtänkta insats kunde pojken komma undan i sista sekund.

Skolbarnen hoppade av bussen i Herad i södra Norge och var på väg över vägen till skolan, rapporterar norska NRK. Bakom bussen sitter Tor-Bjørn Kyrkjebø i sin lastbil och väntar. Han har en kamera monterad i fronten som snart skulle spela in de kommande skräcksekunderna.

I det mötande körfältet ser Tor-Bjørn hur en lastbil kommer rusande i full fart, och han förstår att barnen inte kan se den för bussen som är i vägen.

– Jag blev helt het i huvudet när jag förstod vad som höll på att hända. Jag började blinka och tuta allt vad jag kunde för att varna mötande trafik och barnen, säger han till NRK.

Föraren i den andra lastbilen verkar uppfatta varningarna, för i sista sekund lyckas den stanna – bara några centimeter från pojken.

Videon spelades in i somras, och sedan dess har Tor-Bjørn Kyrkjebø visat videon för sina barnbarn för att illustrera hur fort allvarliga situationer kan uppstå i trafiken.

Filmen har även använts som undervisningsmaterial på speditionsföretaget som Tor-Bjørn Kyrkjebø jobbar på.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset