"Min viktigaste match", säger Ilir Latifi om fajten mot amerikanen Ryan Bader i Hamburg.
"Min viktigaste match", säger Ilir Latifi om fajten mot amerikanen Ryan Bader i Hamburg.

Ilir Latifi tog saken i egna händer – och utmanade Ryan Bader på Twitter.I Hamburg väntar nu karriärens viktigaste fajt.– Det här är matchen som jag har kämpat för det här året, säger han inför UFC-galan.

Några veckor efter segern mot Gian Villante ögnade Ilir Latifi igenom UFC:s rankninglista för lätt tungvikt. Han letade efter en ny match, en motståndare som skulle vara bättre rankad och ett av UFC:s affischnamn.

Åtta platser ovanför sitt eget namn fastnade han.

Några sekunder senare twittrade han i väg utmaningen till Ryan Bader – och amerikanen accepterade tämligen omgående.

– Vill man ta steget upp och konkurrera om bältet så är detta nästa match för mig, säger Latifi.

– Det var hans rankning som avgjorde. Han är ett stort namn, högt rankad och har tidigare gått om titel. Nyligen var han där och nosade om en ny chans. Det är en tuff kille, väldigt allround. All cred till honom, men för mig är det här bara nästa steg.

"Göra mitt yttersta"

En seger skulle göra att 33-åringen närmar sig en titelmatch.

Förlust innebär att vägen dit kräver en omväg bestående av flera svåra utmaningar.

Men Ilir Latifi är beredd att satsa allt för den snabbare vägen. Han vill nå fram till det han har längtat efter sedan de allra första träningsdagarna inom sporten.

– Man får inte göra det större i huvudet. Det gäller att göra det man kan göra. När vi står där inne avgörs det. Är det hans dag? Eller är det min dag? Jag kan bara göra mitt yttersta och förbereda mig ultimat till den dagen. Sedan avgörs det där, säger han.

– Man får inte göra det svårare än vad det är.

Latifi vill avsluta

TT: Vad har du fokuserat på inför den här matchen?

– Bara att utvecklas inom alla aspekter. Bli bättre i brottningen, bli bättre i stående, bli bättre på att få ihop allt. Att hela tiden sträva efter att utvecklas är egentligen det vi hela tiden har gjort, säger han.

TT: Vad går du in med för inställning?

– Jag kommer att gå in för att avsluta. Han kommer från en tung förlust, och sådant gör att man får en inre eld att komma tillbaka starkare. Jag tror att han kommer att vara motiverad, stark och kanske i sin bästa form någonsin, säger Ilir Latifi.

– Men det är jag förberedd på. Jag är förberedd på ett krig. Det kommer att bli ett krig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset