Alexander "The Mauler" Gustafsson och Ilir Latifi.
Alexander "The Mauler" Gustafsson och Ilir Latifi.

Tempot och konditionen blir avgörande.Ilir Latifi tror Alexander Gustafsson vinner mot Jan Blachowicz i Hamburg.– Alex avslutar i andra ronden, säger han.

2015 var inte Alexander "The Mauler" Gustafssons år. I januari förlorade han mot Anthony Johnsson hemma i Stockholm och i oktober följde han upp med ett nederlag i titelmatchen mot Daniel Cormier i Houston.

På lördagen väntar polacken Jan Blachowicz i Hamburg.

Enligt UFC-kollegan Ilir Latifi, som förlorade mot Blachowicz i Stockholm, är utgången given. Det blir svensk seger i andra ronden.

– Jan är en tuff fajter. Han har mött bra killar och gått tuffa matcher. Han är stryktålig, han är bra stående, han är bra på marken. Men han har kanske inte konditionen och tempot som Alex har, och det tror jag är nyckeln för att bryta ner honom, säger Latifi.

– På det sättet är Alex mer komplett och mer erfaren.

Ilir Latifi är själv på plats i Hamburg för att möta topprankade amerikanen Ryan Bader. Dessutom gör Jack Hermansson UFC-debut. 28-åringen ska ta sig an britten Scott Askham som har två vinster och två förluster – varav en mot Magnus Cedenblad – inom organisationen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset