Latin Kings-Salla om livet i Botkyrka
Latin Kings-Salla om livet i Botkyrka

Salla Salazar, känd från Latin Kings och Redline Records, är en av Botkyrkas starka profiler.  Latin Kings studio ligger i Norsborg, slutstation på röda linjen söderut. Symboliskt innebär det inte att det är ens slutdestination bara för att man placerats eller bor i Norsborg.
 
•• Vad är det första du tänker på när du åker ut hit till Norsborg?
– När man bor i Botkyrka har man det där lilla extra med sig som man måste lära sig använda på ett positivt sätt, här är ingen dag sig lik och de är mer innehållsrika och inte förutsägbara som inne i city. Ena dagen kan det vara lugnt medan nästa kan vara stökig, svarar Salla.

VÅRKÄNSLOR
Denna vecka har vårkänslorna i luften lyckats forcera igenom betongdörrarna som leder till Latin Kings-studion. Salla säger att man märker på syrianerna att det är påsk eftersom de är extra fint klädda.

•• Har man sämre chanser att lyckas i Botkyrka?
– Självömkan är den värsta egenskapen hos människan. Det gäller att inte tycka synd om sig själv. Botkyrka kommun eller Stockholm kommun spelar ingen roll man måste alltid göra sitt bästa och ta för sig i livet. Man måste fråga de som ger upp vad de har själva gjort för att förändra sin situation, säger han.

BOTKYRKAFILOSOFIN
Botkyrkafilosofin är existentiell och handlar om att inte låta sig hindras eller känna sig sämre bara för att man bor i Botkyrka. Som Salla uttrycker det: "Syns man inte så finns man inte". Att använda sina vänner och de kontakter man har till att göra något riktigt bra är också en del av Botkyrkafilosofin och strategin. Trots allt negativt så finns det en hel värld här vilket innebär att man har en del gratis. Det gäller att vara mottaglig för inspiration.
På långfredagen öppnar Club Redline på Matador, där alla möjliga kommuner möts för att fira det nya Sverige.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset