Laura Mesi drömde om ett bröllop, och valde att ha ett på egen hand.
Laura Mesi drömde om ett bröllop, och valde att ha ett på egen hand.

Laura Mesi från Italien har valt att gifta sig med sig själv. Hon är en del av en trend världen över där människor ställer sig framför altaret – ensamma.

Det blev ett traditionellt sagobröllop. Med en brudklänning, en tårta i tre lager, brudtärnor och 70 gäster. Men en sak saknades. Brudgummen.

Den personliga tränaren Laura Mesi blev nyligen den första italienska kvinnan som gifte sig med sig själv.

Hon berättar att hon fick idén för två år sedan efter att hon brutit upp från en tolv år lång relation, enligt tidningen La Repubblica.

– Jag sa till mina vänner att om jag inte hittar min själsfrände innan min fyrtionde födelsedag så skulle jag gifta mig med mig själv, säger hon.

LÄS MER: Tio saker du inte ska göra på bröllopet 

Sagt och gjort. Laura Mesi vandrade själv upp för altaret och placerade en ensam figur högst upp på bröllopstårtan.

Ceremonin blir dock inte ett giftemål i juridisk mening.

Fenomenet är inte heller speciellt vanligt, men Laura Mesi sällar sig till en växande skara inom så kallad sologami, där en person väljer att genomföra en ceremoni för att gifta sig med sig själv.

2014 kunde Metro berätta om fotografen Grace Gelder från London som förseglade sitt äktenskap med att istället för att kyssa en partner kyssa en stor spegel.

De som förespråkar sologami lyfter fram att det handlar om en kärlek till den egna personen och att få ta del av den speciella stund och omgivningens lyckönskningar på ett sätt som vanligtvis bara är reserverad för par.

– Jag tror på att alla först måste älska sig själv. Du kan ha en saga utan prinsen, säger Laura Mesi själv.

Laura Mesi är den första kvinnan att gifta sig med sig själv i Italien. Men i maj i år valde en man vid namn Nello Ruggiero att säga ”ja” till sig själv under en ceremoni i Neapel i Italien.

LÄS MER: Här är bästa bröllopslåtarna 

Foto: Micaela Martini.
Foto: Micaela Martini.
Foto: Micaela Martini.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset