Elizabeth Diamonds fyra döttrar som nu fått ett nytt hem.
Elizabeth Diamonds fyra döttrar som nu fått ett nytt hem.

När Laura Ruffinos bästa vän Elizabeth gick bort i cancer i april lämnade hon efter sig fyra döttrar. De har nu adopterats av Laura och hennes man Rico, som inte tvekade en sekund på att välkomna dem till deras familj.

Bästa vännerna Elizabeth Diamond och Laura Ruffino hade känt varandra sedan femte klass. När Elizabeth diagnosticerades med hjärncancer 2014 frågade hon sin bästa vän om hon kunde ta hand om hennes fyra döttrar, om hon inte skulle överleva sjukdomen.

– Hon sa att om någonting någonsin händer mig så vill jag att du tar hand om mina tjejer och jag sa "ok" på direkten, sa Laura Ruffino till 7 Eyewitness News enligt WKBW

LÄS MER: Nathalie, 27, är döende i cancer: ”Jag kan inte sluta leva”

I april i år, vid 40 års ålder, förlorade Elizabeth tragiskt nog kampen. Och nästan omgående flyttade hennes fyra döttrar, som är i åldrarna 5 och 12, in hon Laura Ruffino och hennes man Rico i deras hem i New York.

Paret har två egna döttrar och familjen har nu utökats till åtta medlemmar. Det har varit lite av en omställning, något de lyckats bra med tack vare hjälp från såväl vänner som fullkomliga främlingar. 

– För tio år sedan hade jag kunnat tänka mig det här. Men när något sånt här händer får du bara acceptera utmaningen och göra ditt bästa, säger Rico Ruffino till WKBW.

LÄS MER: Camilla, 24, vräktes när mamman dog i cancer – nu får hon ett nytt hem

Enligt Buzzfeed har några för familjen tidigare okända personer velat hjälpa dem och startat en insamling på nätet för att stötta dem ekonomiskt. Målet är enligt mätaren på insamlingssidan YouCaring 100 000 dollar och i skrivande stund har de fått in över 43 000 dollar, motsvarande cirka 368 000 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset