En tjej ska inte leka med Star Wars, fick Layla höra. Nu får hon stöd av hela världen.

När åttaåriga Layla Murphy bytte skola började de andra flickorna reta henne för att hon lekte med Star Wars – något de inte tyckte att en flicka borde göra.

– Layla började komma hem tystare, var inte sig själv och ville inte ha på sig sina t-tröjor eller sin R2-D2-jacka. Hon frågade om hon höll på att bli en kille, berättar hennes mamma Nicolette för CNN

Under en Star Wars-mässa träffade hon Jason Tuttle, medlem i ”The 501st Legion”, en enorm sammanslutning av människor som gillar att tillverka och bära Star Wars-uniformer. När Jason fick höra talas om hur Layla mobbades för att hon lekte med Star Wars kände han igen berättelsen från från andra flickor.  

► LÄS MER: Nancy, 17 mobbade hela grundskolan – ”ville inte leva”

Via Facebook använde hela Star Wars-världen ”kraften” för att peppa Layla och skickade henne märken och Star Wars-kort. Layla fick till och med fick en specialtillverkad Stormtrooper-rustning som hon kan ha på kommande fanmöten. 

– Många kvinnliga Star Wars-fans kände igen situationen från sin egen barndom, berättar mamman för CNN.

Det bästa med att bära rustningen tycker hon är när någon kommer fram och säger ”vilken söt pojke” bara för att upptäcka att det är en flicka när hon tar av sig hjälmen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset