Festen får skarp politikerkritik.
Festen får skarp politikerkritik.

Den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers gick under i finanskrisen 2008 – och blev omtalad världen över. Nu planerar de en återträff i London för att "fira" årsdagen, rapporterar The Guardian.

Omkring 200 personer som tidigare var anställda på investmentbanken väntas komma till festen i London den 15 september, enligt brittiska The Guardian.

Så här står det bland annat i festinbjudan:

”Vilket bättre sätt att fira tioårsdagen än att samla alla, från tidigare höga chefer till tidigare analytiker, igen!”

LÄS MER: Guide: Aktier och fonder för nybörjare – så kommer du igång

Enligt The Guardian är festfixarna medvetna om att det kan vara kontroversiellt att fira något som fick stora konsekvenser för många människor. Därför har de försökt hålla en låg profil.

Labours ekonomisk-politiske talesperson John McDonnell tror att människor som påverkades på olika sätt av finanskrisen kommer att känna sig ”äcklade” av festen.

– Det är särskilt skandalöst med tanke på alla människor som förlorade sina jobb och hem för att de tvingades rädda dessa bankirer som orsakade finanskraschen, kommenterade han enligt The Guardian.

– Människor kommer att känna sig äcklade av denna oacceptabla och högst olämpliga sammankomst, fortsatte John McDonnell.

LÄS MER: Bopriserna fortsätter sjunka – jämförs med finanskrisen 2008

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset