Leif GW Persson har uttalat sig om de nya uppgifterna.
Leif GW Persson har uttalat sig om de nya uppgifterna.

Även Leif GW Persson har tagit del av tidsskriften Filters utpekande av den så kallade Skandiamannen. Han säger att signalementet stämmer väl in på honom, men att han hoppas att uppgifterna inte stämmer.

Magasinet Filters reporter har grävt i Palmemordsutredningen i tolv år. Resultatet har blivit ett utpekande av vad de hävdar är gärningsmannen. Leif GW Persson uttalade sig om uppgifterna i TV4:s Nyhetsmorgon. Han säger att Skandiamannen stämmer väl in på mördarens signalement och att han hade ett tänkbart motiv.

– Han anses vara allmänt högerstucken. Han har lite militära kompisar, spelar bridge och gillar inte Palme. Det stämmer dock på hundratals liknande denna tid, säger han.

LÄS MER: Tidskriften Filter: Han kan ha mördat Palme

Han medger också att Skandiamannen stämmer väl in på de första signalementet som gavs av mördaren. Men han hoppas att det inte är mördaren.

– Jag hoppas att han inte är det, skälet är att han är död. Det finns några svaga möjligheter att kolla detta. Det hävdas att han ska ha haft tillgång till vapen. Han kände en vapenhandlare och ska ha haft en revolver av samma typ som ska vara aktuell här, säger Leif GW Persson.

Den utpekade gärningsmannen dog 2000 och det är i nuläget oklart hur åklagare och polis ställer sig till uppgifterna.

Skadiamannen var tidigt en del av Palmeutredningen. Han var däremot aldrig misstänkt för mordet. Han kom ut från sitt arbete på Sveavägen 44, bara 30 meter från mordplatsen, minuterna innan mordet vilket gjorde honom till ett viktigt vittne.

– Jag går på insidan av trottoaren och håller i princip på att snubbla på någon som ligger på marken, och jag ser att det är blod, har Skandiamannen tidigare sagt i förhör.

LÄS MER: Mordet på Olof Palme – minut för minut

Det som pekar mot att mannen kan ha mördat Olof Palme är att han enligt Filter hade motiv, tillfälle och tillgång till samma typ av vapen som den dåvarande statsministern mördades med.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset