I kväll inleder Sverige sina förberedelser inför sommarens EM med en träningslandskamp mot Turkiet i Antalya. Marcus Leifby ger er förutsättningarna inför en match som kanske inte borde spelas alls.

Varför inte?

– För är läget är som det är, i Turkiet och i världen. Jo, jag tycker precis som många andra att vi ska fortsätta leva våra liv som i vanligt, i så stor utsträckning det går, men det finns lägen där man kan och bör tänka annorlunda. Matchen i Turkiet är en träningsmatch och 1 000 poliser ska garantera säkerheten på plats. De kanske hade kunnat göra nytta på annat håll. Kan spelarna fokusera fullt ut på att spela fotboll? Hur mycket nytta kommer den här matchen att göra?

Varför spelas den då?

– För att tiden har stått stilla på Svenska Fotbollförbundets kontorslandskap ute i Solna bra länge nu. De spelar fotboll var som helst, mot vem som helst, så länge de hittar någon som vill och är redo att betala för det. Längre eller större än så tänker man sällan, tyvärr.

Om vi ändå tar oss en titt på matchen – vad är du mest nyfiken på?

– Zlatan har fått stanna hemma, så jag kommer att titta lite extra på Oscar Hiljemark och Victor Nilsson Lindelöf, två yngre förmågor som mycket väl kan nypa en startplats när Sveriges EM inleds mot Irland 13 juni.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset