Den 15 oktober ska lejonet obduceras. Djuren på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Den 15 oktober ska lejonet obduceras. Djuren på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Världen rasade när Köpenhamn zoo obducerade giraffen Marius inför nyfikna barn. Nu är det dags igen – när ett annan dansk djurpark ska obducera ett lejon.

För ett och ett halvt år sedan obducerades giraffen Marius inför en publik bestående av barn. Det väckte avsky världen över – och anställda på Köpenhamns zoo mordhotades.

Nu har en annan dansk djurpark liknande planer. Odense zoo uppger att de ska obducera ett lejon inför publik i samband med höstlovet.

– Barnen har tidigare varit så nyfikna att de nästan har varit på väg att krypa ner i kadavret, säger Michael Wallberg Sørensen på Odense Zoo till Ekstrabladet.

LÄS MER: Nu kan ännu en Marius-giraff dödas

Lejonet som ska obduceras den 15 oktober avlivades för några månader sedan på grund av ett lejonöverskott. Då var det ett år gammalt. Djurparken i Odense har vid ett tidigare tillfälle obducerat ett lejon inför publik.

– Vi gör det inte för skojs skull, de gånger vi har gjort det tidigare har gästerna varit mycket intresserade. En dissektion visar djurets anatomiska anpassningar och vad som gör det till ett bra rovdjur, säger Michael Wallberg Sørensen till Ekstrabladet.

►LÄS MER: Storslagen hyllning till lejonet Cecil i New York

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset