Dieten av yoghurt och bröd höll på att kosta Magnus livet men efter operationen mår han nu mycket bättre.
Dieten av yoghurt och bröd höll på att kosta Magnus livet men efter operationen mår han nu mycket bättre.

Magnus blev vanvårdad och undernärd på en cirkus i Spanien. Nu söker han ett nytt hem efter att veterinärerna räddat hans liv.

Bara några dagar efter sin födelse skildes Magnus från sin mamma för att bli en turistattraktion på en cirkus i Spanien.

Lejon växer otroligt snabbt men eftersom cirkusen inte skulle ha någon användning för Magnus när han blev för stor och farlig så matade man honom med en blandning av yoghurt och bröd för att bromsa in hans utveckling, skriver Buzzfeed.

Den bristfälliga dieten och avsaknaden av fast föda ledde dock till att Magnus blev väldigt sjuk. Bland annat smalnade han matstrupe så mycket att han till slut inte kunde äta något alls. När Magnus blivit så dålig att cirkusen inte längre kunde använda honom beslutade de sig för att avliva honom.

Men istället för att bli avlivad blev Magnus omhändertagen av spanska myndigheter som placerade honom hos en veterinär. Veterinären kontaktade sedan organisationen Let’s adopt! Global som beslutade sig för att rädda Magnus.

För några veckor sedan flögs därför veterinärer från hela världen in till spanien för att genomföra en livsviktig operation på Magnus matstrupe.

Enligt Buzzfeed var operationen en framgång och Magnus har sedan dess kunnat börja äta fast föda och blivit piggare. Nu är målet att samla in tillräckligt med pengar för att kunna ge honom ett nytt hem i ett naturreservat i Sydafrika.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset