Jonas "Lekr0" Olofsson i Fnatic-tröjan under Dreamhack Masters i Malmö 2017.
Jonas "Lekr0" Olofsson i Fnatic-tröjan under Dreamhack Masters i Malmö 2017.

Metro Esport fick ett snack med Jonas "Lekr0" Olofsson som överraskande bänkades av Fnatic när de värvade Richard "Xizt" Landström.

Trots att det svenska Counter strike-laget Fnatic sett bättre ut än på väldigt länge under början av året lämnade de i slutet på förra veckan besked om att de möblerar om i sin uppställning. Det som överraskade många var att det var den talangfulle Jonas ”Lekr0” Olofsson som fick stryka på foten.

Även Olofsson själv hade inte riktigt räknat med att det var det beskedet han skulle få. Men det var precis vad som hände när han satte sig ner med lagets manager kort efter att turneringen IEM Sydney var avslutad.

LÄS MER: Lekr0 kickad ur Fnatics startfemma – tidigare ninjan värvas till laget

– Jag blev förstås lite förvånad men jag var inte helt överraskad och hade det på känn sen tidigare. Jag förstod att det skulle hända men inte riktigt så här tidigt när vi visat rätt bra resultat, säger Jonas ”Lekr0” Olofsson när Metro Esport får tag på honom.

Just på grund av de resultat som Fnatic kunnat visa upp den senaste tiden blev det också tydligt att förändringarna i laget inte hade med prestationerna att göra. Vilket Jonas ”Lekr0” Olofsson också bekräftar.

– Det fungerade inte riktigt utanför spelet och jag tror det gick över och påverkade tilliten och stämning mellan varandra in game, säger han.

LÄS MER: Fnatic-legendarens lag plockas upp av amerikansk organisation

Trots det bittra slutet i den orange-svarta tröjan är han nöjd med sin prestation under tiden i laget och han säger själv att motivationen fortfarande är lika stark. Efter en kortare ledighet är han nu redo att plocka upp bössan igen för att hålla formen tills det är dags att iklä sig nästa lagtröja.

– Efter Sydney var planen att vi skulle ha en efterlängtad två veckors semester. Som jag ser det är det slut på den nu och nu är det streaming och individuell grinding tills det händer något nytt.

Är det någon som har kontaktat dig med erbjudanden redan?

– Jag har fått kontakt med några men det har inte hänt något riktigt konkret än. Jag undersöker mina möjligheter just nu, säger han.

Det är med andra ord troligt att vi snart kommer att få se Jonas ”Lekr0” Olofsson glänsa med desert eaglen igen.

LÄS MER: Svenska Elitserien ska ta fram Sveriges största CS:GO-talanger

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset