En ny fritidsgård på Hjulstaskolan i Stockholm har brunnit. Arkivbild.
En ny fritidsgård på Hjulstaskolan i Stockholm har brunnit. Arkivbild.

Efter gårdagens brand i en skola i Hjulsta i Stockholm ställs dagens lektioner in. Den planerade invigningen av en ny fritidsgård med tjejprofil kommer dock att bli av ändå.

– Området är avspärrat och den information jag har fått nu av rektor är att lektionerna ställs in i dag, säger Ditte Westin, avdelningschef för avdelningen stadsdelsutveckling till TT.

Invigningen av fritidsgården med demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V) och stadsdelsnämndens ordförande Awad Hersi (MP) kommer att bli av som planerat.

– Nämnden har jobbat hårt för att etablera fritidsgården och många har sett fram emot invigningen. Vi kommer hålla fast vid programmet som planerat, säger Ditte Westin.

Larmet om branden kom klockan 22.21 på tisdagskvällen.

– Det har börjat brinna i en del som man precis har byggt som ska bli fritidsgård. Man har lyckats att släcka det 22.50. Vi inledde en förundersökning om misstänkt mordbrand, säger Mats Almquist, vakthavande befäl på polisen i Stockholm.

Enligt Storstockholms brandförsvar ska det ha rört sig om en kraftig brand i ett klassrum, kök och kafeteria med stor rökspridning i övriga lokaler. Brandmän från flera brandstationer var på plats för att släcka branden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset