Två kvinnor kysser varandra under en Pride-parad i Paris
Två kvinnor kysser varandra under en Pride-parad i Paris

Två kvinnor blev utskällda av en anställd på ett tågföretag när de kysste varandra farväl på en tågstation i Paris. Mannen hävdade att det hade varit okej om de varit ett heterosexuellt par.

De två kvinnorna skulle säga farväl till varandra på tågstationen Gare du Nord i Paris när deras avsked plötsligt avbröts av att en anställd på ett tågföretag började skrika på dem.

Enligt The guardian ska mannen, som arbetar för tågföretaget Thalys, ha skällt ut kvinnorna för att de kysstes på tågstationen och förklarat att det ”inte kunde tolereras” men att det hade varit okej om de varit ett heterosexuellt par.

En av kvinnorna som är aktiv i organisationen All out, som arbetar för homosexuellas rättigheter, skrev senare på organisationens hemsida om incidenten.

– Förställ dig. Du spenderar helgen med din partner i Paris. Du beger dig för att säga hejdå på perrongen med en kram och en kyss. Det kommer vara ett tag tills ni kommer ses igen. Då kommer en arg tjänsteman fram för att stoppa er från att kyssas – han säger att det inte kan tolereras. Förnedrande.  Jag och min flickvän kan inte förstå att en tjänsteman från Thalys gav sig på oss bara för att vi inte var ett heterosexuellt par, skrev hon enligt The Guardian.

En representant för tågföretaget bekräftade också för The Guardian att en av deras anställda blivit avstängd i väntan på att incidenten utreds och att det tar allvarligt på det som inträffat.

– Låt oss vara tydliga: inga homofobiska ord eller gester är tolererade på Thalys. Efter att vi fick raporter om den här allvarliga incidenten startade vi direkt en utredning, säger Thalys vd Agnès Ogier till The guardian.

På lördagen meddelade All out att man nu samlat in 60 000 underskrifter för en namninsamling som kräver sanktioner mot Thalys.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset