Niamh Geany och Karen Branigan är kusligt lika.
Niamh Geany och Karen Branigan är kusligt lika.

Föreställ dig chocken när du plötsligt står öga mot öga med tvillingen som du aldrig visste att du hade. Niamh Geany hittade sin dubbelgångare genom en efterlysning på sociala medier. Och det visade sig att ”tvillingen” inte fanns långt borta.

För ett par veckor sedan bestämde sig irländarna Niamh Geany, 26, och hennes vänner Harry och Terence för att ta reda på om de möjligtvis hade en dubbelgångare någonstans ute i världen. 

De startade sajten Twin Strangers och med hjälp av Facebook, Twitter, Instagram och Youtube tävlar de nu om vem som snabbast kan hitta sin kopia. 

Efter bara ett par veckor har alla tre fått napp. Men ingen dubbelgångare har varit så lik som Niamhs ”tvilling”. Karen Branigan, 29, är nämligen läskigt lik Niamh Geany. Och det bästa av allt? Karen bor bara en timme från Niamhs hem i Dublin. 

När de två möttes för första gången i Dublin fick Niamh en smärre chock. 

– Jag stirrade på henne i princip hela tiden första gången vi träffades. Jag kunde bara inte komma över hennes utseende och ansiktsuttryck. Jag tänkte ”Åh herregud, det där är mitt ansikte”, säger Niamh Geany till Abc news. 

Niamh och Karen förevigade sitt möte i en youtubefilm, där man kan se hur de klär sig i snarlika kläder och sminkar sig likadant för att se så lika ut som möjligt. Och resultatet är slående – tjejerna är verkligen kusligt lika för att inte vara släkt.

Niamh, Terence och Harry hoppas nu att alla tre ska ha hittat sin ”tvilling” innan månaden är slut. Och chanserna till det ser goda ut. För tipsen på dubbelgångare fortsätter att strömma in från hela världen.

– Kraften i sociala medier är verkligen fantastisk, säger Niamh Geany till Abc news. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset