Lina, som bott i Västra Frölunda i 40 år, var en av dem som fick sin bil förstörd i går kväll. "Jag skakade och fick tårar i ögonen," säger hon.

Lina bor mittemot den plats där flera bilar brändes i går. Hon satt hemma i vardagsrummet när det började explodera utanför.

– Mina grannar ringde och sa att de trodde det var något med bilarna. Jag sprang ned direkt och då brann flera bilar. Man stod bara och tittade. Jag skakade och fick tårar i ögonen, säger hon.

”Det är fruktansvärt hemskt”

Samhället har förändrats, enligt Lina.

– Det är fruktansvärt hemskt. Det lär bli värre och värre. Man är orolig för barnen och ungdomarna, säger hon.

LÄS MER: Löfven rasar mot bilbrännarna: Vad fan håller ni på med?

Hennes egen bil totalförstördes i bränderna.

– Den är helt kass inuti, allting är kolsvart. Jag vet inte om det är värt att göra något. Jag hade velat ha kvar min bil. Jag fick ringa en kollega som hämtade mig i morse för att kunna ta mig till jobbet, säger hon.

”Blivit oroligare överallt”

Lina har bott i Västra Frölunda i 40 år och upplever att situationen i området blivit allt värre de senaste åren. Men hon har inga planer på att flytta därifrån.

– Om man tänker generellt har det blivit oroligare överallt. Även i Hovås som är ett av de bästa områdena är det dåligt. Det är överallt, det spelar ingen roll var man bor, säger hon.

LÄS MER: Brandvågen: 120 bilar förstörda – upp till 70 personer kan ha deltagit

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om bränder brott