Kims anfall sjönk till ett i veckan när de bytte diet. De testade att få bort dem helt med CBD-olja, som är en olja som baseras på cannabis, men det funkade inte: ”Hen krampade lika mycket som innan dieten”, säger Linda.

Antalet epilepsianfall minskade för Kim när de bytte diet. För att få bort dem helt försökte de med CBD-olja – men det fungerade inte.

Medicinerna gjorde Kim dålig och Kims mamma Linda har under åren läst om många olika alternativa behandlingsmetoder på internet. När Kim var fem år provade Linda att ändra Kims kost. 

– Helt plötsligt var vi nere på ett anfall i veckan. Sen ville vi försöka få bort det anfallet och då testade vi CBD-oljan, Jag litade fullständigt på att det var så fantastiskt som alla sa och att ”man blir frisk”. Men det var lite blåögt, säger Linda.

Många som använder CBD-olja köper det utomlands eller på nätet men att föra in cannabis i Sverige är olagligt. Och när Linda gav Kim CBD-olja blev hen sämre. 

– Det gick åt pipan, hen krampade lika mycket som innan dieten. Vi fick ha jättemycket stark medicin, säger hon.

LÄS MER: Alexandra, 24, tar cannabis mot sin epilepsi: Känner mig piggare 

Mellan anfallen var Kim slapp i kroppen som ”en disktrasa” och väldigt frånvarande.

– Det var precis som hen var pårökt, Kim var långsam i huvudet.

Efter en månad slutade de med oljan. Det är oklart vad som hände, men det är känt att CBD kan förstärka effekten av andra behandlingsmedel som personen redan tar.

– Vi har inte hittat något svar till varför det blev som det blev, om det är en genetisk defekt eller om det är något annat, säger Linda.

LÄS MER: Cannabis används som medicin: Kan bli livsfarligt 

När Metro intervjuar Linda har Kim varit anfallsfri i två veckor.

Fotnot: Linda och Kim heter egentligen något annat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa Cannabis