Simon Ohlsson, Per Solberg, Susanna Karlsson och Erik Nilsson är de fyra bönder vi kommer att följa i TV4 i höst. Linda Lindorff är programledare.
Simon Ohlsson, Per Solberg, Susanna Karlsson och Erik Nilsson är de fyra bönder vi kommer att följa i TV4 i höst. Linda Lindorff är programledare.

Det är dags för den trettonde säsongen av ”Bonde söker fru”. I år utlovar programledaren Linda Lindorff att tittarna kommer att få se passion, dramatik och turbulens. "Det blir också en hel del hjärtesorg", säger hon till Metro.

Det var år 2006 som det första avsnittet av TV4:s långkörare ”Bonde söker fru” sändes. Sedan dess har det visat sig vara ett lyckat kärleksprogram med flera gifta par, sambor och bebisar som resultat.

LÄS MER: ”Här är 23 par som hittade kärleken i tv – och håller ihop än i dag”

Linda Lindorff har lett programmet sedan starten och tror att det är äktheten som är nyckeln till framgången.

– Det är lätt att identifiera sig med, förstå, känna med och engagera sig i de här människornas jakt efter lycka och kärlek. Och att man ser att det faktiskt funkar, att många av dem faktiskt blir kära. Och jag vet inte hur många bebisar som har fötts vid det här laget, jag tror att vi är uppe i kanske 16-17 stycken nu!

Turbulent säsong

Även i årets säsong kan hon avslöja att kärlek uppstår, men även hjärtesorg.

– Det är en oförutsägbar säsong. Vi får kärlek även i år på ett par gårdar, men även en hel del dramatik och tårar. Och tyvärr också ett krossat hjärta bland bönderna. Det kommer att bli turbulens. Passion, dramatik och turbulens.

Precis som förra året kommer fyra bönder att få bjuda hem brevskrivare till sin gård där tittarna får följa dem i TV4, medan fyra andra bönder får vara med i ”Bonde söker fru – Kärlek för alla” i TV4 Play.

Mjölkbonden Simon Ohlsson säger att han först inte tänkte tacka nej till medverkan.

– Mina kompisar som anmälde mig skojade om det sommaren innan, att jag borde vara med. När produktionen sedan ringde i julas och frågade om jag ville vara med tänkte jag bara ”vad i h-vete!”. Först tänkte jag tacka nej, att det här med kameror inte var för mig. Men sedan tänkte jag att det kunde vara en rolig grej, säger han.

Per Solberg, skogsbonde från Vimmerby, blev anmäld av sin brors flickvän.

– Hon sprakade till mig och skickade in ansökan. Men hon frågade först!

LÄS MER: ”‘Bonde söker fru’-paret går skilda vägar”

Susanna Karlsson, mjölkbonde från Valdemarsvik, säger att hon levde singellivet innan hon blev anmäld av en vän till programmet, men hon kände att det var svårt att hitta en person som ville leva på gården med henne.

– Jag hittade jämt killar som ville att jag skulle följa med in till stan och bo där. Jag kände att jag i och med det här ville ge det en sista ärlig chans att ha ett liv med någon på gården, för ett liv ensam på gården kan jag inte tänka mig.

Comeback efter bruten förlovning

En som gör comeback i år är Leonora Vilhelmsson, som hoppade av förra årets säsong efter att ha träffat och blivit kär i brevskrivaren Louise innan inspelningarna. Men efter en bruten förlovning får hon nu chansen att vara med i ”Kärlek för alla”.

– Jag fick frågan om jag var intresserad av att hänga på tåget. Jag vet att jag hade ångrat mig om jag hade tackat nej, så det var ett lätt enkelt beslut, säger hon.

Magnus Svensson, Leonora Vilhelmsson, Marie Johnsson och Henrik Henriksson är bönderna som är med i TV4 Plays ”Bonde söker fru – Kärlek för alla”.

”Bonde söker fru” har säsongspremiär den 26 september klockan 20:00 i TV4 och visas varje onsdag under tolv veckor.

Här är alla bönder i ”Bonde söker fru” 2018

Erik Nilsson, 25 år, hönsbonde från Hörby.
Henrik Henriksson, 34 år, skogsbonde från Karlshamn.
Leonora Vilhelmsson, 41 år, skogsbonde från Jockarp.
Magnus Svensson, 28 år, köttbonde med skogsproduktion från Älmhult.
Marie Johnsson, 55 år, hästbonde från Kristianstad.
Per Solberg, 33 år, skogsbonde från Vimmerby.
Simon Ohlsson, 26 år, mjölkbonde från Öland.
Susanna Karlsson, 27 år, mjölkbonde från Valdemarsvik.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om TV4 Tv-serier