Linda Bengtzing tar ett djärvt grepp på Melodifestivalen ikväll.
Linda Bengtzing tar ett djärvt grepp på Melodifestivalen ikväll.

Sångerskan Linda Bengtzing sjunger om sex och smisk i sin ”Killer Girl” i kvällen Melodifestival. – Jag tror alla människor är bisexuella, säger hon till Metro.

Årets mest ögonbrynshöjande låttext står Lina Bengtzing för, tillsammans med författaren Dag Öhrlund och musikmakarna Mathias Kallenberger och Andréas Berlin. Upphovsmakarna anser att ”Killer Girl” är feministisk, med ett tydligt budskap:

– Vi tjejer ska ta för oss på alla plan. Vi ska naturligtvis ha lika lön, men vi ska också ta för oss i bingen, sexuellt, säger Linda till Metro.

Schlagerveteranen sjunger djärvt om att hon ska bli kysst, dyrkad och kanske smiskad – om hon vill. Dessutom sjunger Linda att alla är välkomna i hennes säng, både hon och han och hen.

Låten skulle kunna tolkas som att Linda kommer ut som bisexuell.

– Nej, ja… Ja det kanske jag gör. Jag tror att alla människor är det. Men jag har ingen erfarenhet, har inte haft någon tjej så jag kan egentligen inte säga att jag är det, men tanken är inte främmande, säger Linda som privat är lyckligt förlovad med sambon Peter Ståhlgren.

– Nu är jag ju kär i en man. Men jag tror att jag försöker ta spänningen av allt. Hallå, vi är människor allihopa och vi är lika mycket värda.

LÄS MER: Zlatan-Frans är tillbaka – ställer upp i Melodifestivalen

Sångerskan ställer upp i Melodifestivalen för sjätte gången. Hon kör på riktig schlager, som hon är känd för. Men enligt årets poppiga trend har Linda inte några bra odds tillsammans med deltävlingens andre veteran Martin Stenmarck.

Men allt kan hända. Och främst av allt så måste Linda göra det som känns rätt.

– Det jag ställer mig där och gör, det står jag för till hundra procent. Alltid.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset