Nästa Nivå är musikprojektet där fyra talanger valts ut av 600 sökande för att coachas av etablerade artister. Tillsammans har de åkt till New York för att skriva och spela in ny musik i Red Bull Studios. Linda Pira är en av årets coacher som fått tillfället att coacha den nya talangen Naod. På tisdag spelar de på Kulturkalaset i Göteborg.

– Det har varit jättekul. Han är engagerad i projektet och har utvecklas jäkligt snabbt, säger hon.

På tisdag kommer Naod, tillsammans med de övriga i Nästa Nivå, att premiärspela på Götaplatsen. Både coacher och talanger kommer att synas på scenen.

– Både jag och Naod är explosiva i vårt spelspråk så vi kommer bjuda på en explosiv och rolig spelning. Om man gillar att dansa så ska man komma och lyssna på oss, säger Linda Pira.

Hon betonar även att det kommer att bjudas på varierande musik då alla i projektet har olika musikstilar. Hon ser fram emot spelningen i Göteborg och berättar att det är en av favoritstäderna att uppträda i.

– I Göteborg lever musiken fortfarande på ett annat sätt och publiken där är väldigt trogen.

Efter en del framträdanden kommer Linda Pira och Naod hoppa in i studion igen för att göra fler låtar. – Det skulle vara kul att i framtiden uppträda tillsammans med en gemensam låt, säger hon.

Nästa Nivå uppträder på Götaplatsen tisdag klockan 19-21.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset