Lindarw: ”Jag avundas unga gays”
Lindarw: ”Jag avundas unga gays”

Christer Lindarw har dragit på sig nylonstrumporna igen i After Dark. I Metro Wkd berättar han om varför det är roligare att vara tjej och sorgen över att inte ha fått barn.

After Dark är tillbaka på Hamburger börs. Du har levt dubbelliv som kvinna i 30 år. Har du någon gång önskat att du fötts som kvinna?
– Vid enstaka tillfällen. Jag tror att kvinnor har roligare än män. Som tjej får man positiva blickar, uppvaktning, beröm och mer komplimanger. Men jag har aldrig velat göra om mig, den läggningen har jag inte. 

Hur många straighta män har du omvänt?
– Oj, jag vet inte om jag omvänt någon. Men när jag var ung så attraherade min androgyna flicksöta persona straighta män. Jag öppnade en dörr i deras hjärna som fick dem att leka med sin sexualitet. Men det har nog stannat vid en lek. 

Har du någon gång blivit ovän med någon du imiterat?
– Det finns det ett par som blivit sura eller ledsna men då har vi kunnat prata om det. En som blev sur var Anita Lindblom som sjöng ”Sånt är livet”. Hon var i publiken och vi sjöng en bit av ”Sånt är livet” i ett medley och då ställde hon sig upp vid bordet och skek att hon skulle stämma oss. Hon kan ju inte ha varit riktigt nykter. 

Du har berättat att du alltid levt ensam. Sörjer du att du aldrig fått några barn?
– Lite grann. Nu för tiden är det mer öppet och nu finns barntankar hos unga homosexuella. Den tanken fanns inte på min tid. När man accepterade att man var homo så ställde man in sig på att man inte skulle få några barn. Jag kan tycka att det är tråkigt och jag avundas unga gays. De har fler möjligheter och större acceptans. 

När har det varit sämst att vara Christer Lindarw?
– Vad gäller gaylivet så kan jag tycka att det är en nackdel att vara känd. Man kanske tror att det ska vara tvärtom och att man lättare får ragg. Men folk drar sig för att gå fram för att man är känd. Jag har fått kontakt med bekanta på Facebook nu som skrivit att de var kär i mig på den tiden och jag kan känna ”varför sa du inte det då?”. 

Hur mycket pengar lägger du på hårborttagning varje månad?
– Inte mycket. Jag rakar mig med rakapparat. När jag var ung hade jag så snygga ben att jag kunde vara barbent på scen. Nu har jag dubbla strumpbyxor och håret syns inte igenom. Nu är det bara ansikte och armhålor jag måste hålla efter. 

Om du ger ut dina memoarer, vilket är det smaskigaste skvallret du kommer att bjuda på?
– Det finns många roliga minnen och situationer. På 70-talet umgicks vi med Elton John och jag har fått en kyss av David Bowie. Jag har skojat om att jag skulle berätta om de straighta kända älskarna jag haft men det skulle jag inte göra. Jag vill inte hänga ut någon. Varför skulle jag göra det mot någon som tyckt om mig? 

Vilka droger har du testat?
– Inget annat än alkohol som jag knappt dricker i dag. Jag slutade med det tidigt eftersom jag aldrig kom in i kul-stadiet utan hamnade direkt i må illa-stadiet och missade hela festen. Och så har jag rökt marijuana några tillfällen men det var inte min grej. Jag har aldrig vågat testa partydroger som kokain för jag är livrädd att jag ska tycka att det är toppen. Jag och en kompis har sagt att när vi blir gamla ska vi börja knarka och ha lite kul. Vi får väl se hur det blir. 

Utseendet är en stor del av ditt yrke. Är du rädd för att åldras?
– Jag är inte rädd för att åldras på grund av mitt utseende utan för att jag för varje dag går ett steg närmare döden. Jag fyller 60 nästa år och då tänker jag att om jag lever och är frisk i 20 år till så får jag vara glad. Men 20 år går fort. Jag tror inte på folk som säger att ”livet har aldrig varit bättre än nu” vid min ålder. Vaddå, är det kul att ha ont i ryggen och bli rynkig? Jag tror det är ett självförsvar. Jag skulle gärna vara 30 igen. 

Du dricker inte alkohol längre. Men vad är det dummaste du gjort på fyllan?
– Det var inte så dumt utan mer tokigt. Det var en studentfest på en gård i Eskilstuna och jag stod ute med en kompis och pratade. Jag var jättefull och sa till henne att hon inte fick släppa mig för att jag skulle ramla då. Hon släppte och jag föll rakt in i en buske med brännässlor och takpannor. Där låg jag. Så jävla sopigt. Jag hade röda prickar över hela kroppen som kliade som fan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend