Antonio Lindbäck. Arkivbild.
Antonio Lindbäck. Arkivbild.

Antonio Lindbäck skulle ha kört som etta för Indianerna i kvällens möte med Piraterna. Men föraren ställde in efter lönebråk.Indianerna vann ändå – och såg därmed till att Piraterna inte kunde hota Dackarna om en finalplats mot Rospiggarna.

Anledningen till Lindbäcks arbetsvägran var enligt honom själv att han inte fått betalt av Indianerna.

"Indianerna och Antonio Lindbäck AB har ett avtal för 2016. Antonio Lindbäck AB har skött sin del av avtalet, kört samtliga 18 matcher och bidragit mest i laget med 181 poäng. Indianerna sköter dessvärre inte sin del av avtalet, utan ligger kraftigt efter med betalningarna." skriver Linbäck på sin Facebook-sida.

Indianerna vann dock med en förare kort med 47–42, lagets första i slutspelsserien, och släckte definitivt Piraternas hopp om SM-final.

Dit går i stället Dackarna, trots hemmaförlust mot Rospiggarna med 44–46. Lagens möts igen på tisdagen i sista slutspelsomgången innan det är dags för SM-final om två veckor.

Rospiggarna har vunnit alla sina fem matcher så här långt i slutspelsserien. Trots att Andreas Jonssons saknats i de senaste matcherna och är ett frågetecken inför finalen. Och trots att Jason Doyle brakade in i luftstaketet mot Dackarna och tvingades utgå. Australiern uppgavs ha klarat sig undan med en lårkaka.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset