New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist gör en av sina räddningar i matchen mot Arizona.
New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist gör en av sina räddningar i matchen mot Arizona.

Oscar Lindberg gjorde säsongsdebut efter sin stora höftoperation i april när New York Rangers vann hemma mot Arizona i NHL-ishockeyn.

Henrik Lundqvist släppte in två mål av Radim Vrbata. Men hemmalaget drog ändå det längsta strået och vann med 3–2, med det avgörande målet i tredje perioden. Jesper Fast noterades för en assist vid det första målet.

Lundqvist gjorde 27 räddningar i segermatchen, den andra för Rangers på två dagar.

Oscar Lindberg fick en speltid på drygt tio minuter.

Han fick så sent som i lördags kväll veta att han skulle göra comeback under söndagen.

– Men det var inga problem, jag blev helt clearad av läkarna tidigare i går och jag tycker att det gick helt okej, säger han till Aftonbladet.

Vancouversvit sprack

Henrik Sedin gjorde sitt tredje mål för säsongen i Vancouvers bortamatch mot Anaheim, framspelad av Loui Eriksson. Eriksson fick poäng även vid lagets första mål när han plockade upp pucken vid en misslyckad passning och passade fram till Bo Horvat.

Men Anaheim hade hård press på Vancouver. Hemmalaget vann skotten med 37–19, och matchen med 4–2. Det var Vancouvers första nollpoängare i höst efter fyra segrar och en oavgjord match.

– De ville få ner puckarna djupt och forecheckade bra. Vi var tvåa på pucken. Och när matchen gick deras väg var det svårt för oss att komma ur det. Vi kämpade i alla fall och kunde ha fått oavgjort. Men det hade vi inte förtjänat, säger Henrik Sedin till Vancouver Sun.

Höll nollan utomhus

Winnipegs utomhusmatch mot Edmonton blev försenad i två timmar på grund av att det varma vädret gjorde isen för mjuk. När matchen sedan kom igång stod en inspirerad målvakt i vägen för en hemmasuccé.

– Jag var verkligen förväntansfull över att få spela min första NHL-match utomhus. Det var en fantastisk atmosfär och isen var väldigt bra, säger Edmontons målvakt Cam Talbot, som höll nollan när Edmonton vann med 3–0.

HENRIK MONTGOMERY / TT
Oscar Lindberg, här i landslagströja. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset