Victor Nilsson Lindelöf.
Victor Nilsson Lindelöf.

Tio gånger så hög lön.Det uppges svenska mittbacksstjärnskottet Victor Nilsson Lindelöf få i storlaget Benfica.– Jag vet inte så mycket, jag är här just nu. När jag kommer tillbaka får vi se vad de har att säga, säger 22-åringen.

Presterar du på planen så märks det på bankkontot. Så fungerar det i fotbollsvärlden. Något som Victor Nilsson Lindelöf verkar få erfara.

Hans raketsnabba utveckling – från spel i reservlaget till ordinarie i ligan, i Champions League och dessutom i A-landslaget inom loppet av bara några månader efter årsskiftet – har väckt såväl andra intressenter som Benficas klubbledning.

TV4:s Fotbollskanalen rapporterar att den portugisiska fotbollstidningen A Bola uppger att Nilsson Lindelöf – trots att han skrev på ett femårsavtal med den portugisiska storklubben så sent som i fjol – erbjuds ett nytt kontrakt som betyder en tio gånger så hög lön. Men det vill han inte prata om så mycket.

– Jag har inte hört någonting om det, så det var nytt för mig också, säger han.

– Vi får väl se vad de har att erbjuda, om det blir så eller inte.

Under sommaren ryktades Victor Nilsson Lindelöf till Napoli, Inter, Paris Saint-Germain och Chelsea – men han är alltjämt kvar i Benfica, dit han kom från Västerås SK för fyra år sedan, och förra säsongen blev ligamästare.

– Jag trivs bra där jag är, det har jag sagt väldigt länge. Det var väldigt mycket skriverier, men i slutändan fick vi se att jag stannade.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset