Fredrik Lindgren under träningen inför Grand Prix på Friends Arena i Stockholm.
Fredrik Lindgren under träningen inför Grand Prix på Friends Arena i Stockholm.

Han vet inte vilken klubb han ska köra för nästa år.Han har kört VM-lopp som reserv i år.Men Fredrik Lindgren vet en sak – nästa år får han köra hela VM-serien i speedway.

När det åttonde av årets elva GP-lopp i speedway körs i Friends Arena i Solna på lördagen finns Fredrik Lindgren med. Som han har gjort i alla VM-tävlingar i år, som reserv för långtidsskadade Jaroslaw Hampel.

– Det är svårt att förbereda sig när man är reserv hela tiden, så det är skönt att jag får köra fullt ut nästa år, det ger extra motivation och man kan planera säsongen bättre, säger han inför den officiella träningen i Friends Arena.

– I fjol när jag hela tiden åkte för att komma med i VM och hade taskig motivation var det ett tufft år, och det märktes i andra sammanhang också.

På tionde plats

VM-platsen för 2017 ordnade Lindgren genom en topplats i Challenge-kvalet. Just nu är han på tionde plats i VM med 59 poäng, två placeringar bakom Antonio Lindbäck som är bäste svensk.

Åt tätmännen Greg Hancock och Jason Doyle är inte så mycket att göra i totalen men kanske i VM-tävlingen i Solna.

– Jag vill vinna heat och ta många poäng och kliva upp så högt som möjligt, säger han.

Även om VM-deltagandet är klart för nästa år, så är det mer ovisst på klubbsidan. Lindgren är något av Indianernas frontfigur, men de ekonomiska bekymren som hotar att fälla klubben har man ännu inte fått kontroll över. Förare som Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck har helt enkelt hoppat av. Så sent som på fredagen kom dock besked om att Kumlaklubben ska försöka betala förarskulderna på 1,7-1,8 miljoner kronor och stannar kvar i elitserien.

"varit tumult"

Medan Lindbäck redan gjort klart med ny klubb, så har Lindgren avvaktat.

– Vi får se var jag hamnar, just nu avvaktar jag, det har varit lite tumult sista tiden

– Klart att det på verkar negativt när det är massa strul, det kommer man inte ifrån. Det är ju min moderklubb och det var där jag började köra. Jag var på vift i tio år, men sedan jag kom tillbaka har jag varit lite grundsten och kapten, så Indianerna är en klubb man har mycket känslor för givetvis.

Trots Andreas Jonssons sena avhopp finns fyra svenskar med i GP-tävlingen på lördagen. Förutom Lindgren och Lindbäck är Jacob Thorssell och Kim Nilsson med, den sistnämnde är med som reserv för Jonsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset