David Lingmerth - först ut av svenskarna.
David Lingmerth - först ut av svenskarna.

David Lingmerth klev av efter den första golfrundan, var nöjd med spelet men lite besviken med sitt resultat (69 slag) och pratade om......Sarah Sjöström och Michael Phelps.– Det var de häftigaste 30 minuter jag upplevt sportmässigt, säger han.

Med tanke på hur många golfare som inte föll för den romantiska drömmen om OS så är Lingmerth en välkommen motsats.

Han blev till och med lite tagen av allt innan första utslag.

– Det var lite coolt att vara förste svensk som gått av första tee på OS någonsin, ingen som kan ta ifrån mig det nu. Men det var lite spänt. När man tänkt på OS de senaste veckorna så var det rätt avspänt, men i morse så kändes det faktiskt lite annorlunda. Det kändes bra att få i birdies på hål 5, och efter det kändes det mer avslappnat. Men överlag är jag nöjd med spelet, men besviken på scoren, säger han och fortsätter prata om simning.

– Det blir mycket prat med de andra om vad de har sett och vad de har gillar och inte gillat, vi gick lite under rundan i dag och pratade om det. Jag lyckades få biljett till simningen och såg Sarah Sjöströms silver, hon är väldigt imponerande. Och heatet efter kom Michael Phelps upp och det en sjukt häftig otrolig känsla där inne, sade Lingmerth.

TT: Du gillar verkligen OS, va?

– Jag upplever det väldigt mer positivt än jag hade tänkt mig, mycket mera speciellt än jag hade tänkt mig. Jag är glad att få vara här, jag hoppas på mer framgångar än att bara vara här, men ändå coolt att vara i den här miljön.

– De introducerade oss lite annorlunda, de "lineade" upp oss som om det vore simning, sådana grejer som vi inte är vana med.

TT: Du får komma in i badrock och hörlurar i morgon då?

– Ja, får göra det. En Batmankostym, eller nåt. Det hade varit coolt.

Marcus Fraser, Australien, leder tävlingen efter sin 63-runda.

Lingmerth är på elfte plats, sex slag från ledningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset