Färjestads Rasmus Asplund fixade bonuspoängen mot Linköping.
Färjestads Rasmus Asplund fixade bonuspoängen mot Linköping.

Förre backstjärnan Magnus Johansson hyllades med att få sin tröja hissad i taket.Men efter alla stående ovationer och jubel kom festen av sig för Linköpingspubliken.Förstörarna hette Linus Persson och Rasmus Asplund – som ordnade 4–3 efter förlängning åt sitt Färjestad.

Hyllningarna för Magnus Johansson – som efter 795 matcher i moderklubben slutade för ett och ett halvt år sedan och fick sin tröja hissad i taket – höll på långt in på matchen.

Något som gav mycket energi åt LHC – som öste på fram till 3–1.

Broc Little, Kristian Näkyvä och Niklas Perssons fullträffar kunde ha varit ännu fler – om det inte vore för gästernas målvakt Lars Haugen.

– Vi förlorade ju skotten med 3-14 i den första perioden och fick då vara väldigt glada över att det bara stod 0–1, erkänner Färjestads tränare Leif Carlsson.

"Linköping bättre laget"

Men gästerna gav aldrig upp – och fick också en mycket psykologisk reducering fram till 2–3 med bara två sekunder kvar av den andra perioden. Per Åslund styrde in förre målskytten Magnus Nygrens skott och vips var det hur tätt som helst igen.

– Jag skulle vilja säga att det målet avgjorde hela matchen. Sedan tog ju vi över, samtidigt som Linköping blev rädda om poängen, säger anfallaren Rasmus Asplund.

Men även kvitteringen kom på slutet av en period – nämligen 17.13 minuter in på den tredje då Linus Persson pangade upp pucken i nättaket.

Därefter fixade Rasmus Asplund bonuspoängen genom ett snärtigt skott med halva buren öppen, då han kom två mot en med Joakim Nygård i förlängningen.

– Om vi blev festförstörare? Haha, ja så blev det ju. Linköping var kanske det bättre laget över 60 minuter, men vi var bäst på slutet när det gällde som mest, säger Asplund med ett leende.

"Tungt"

Han har själv haft LHC:s och landslagets Magnus Johansson som en av flera förebilder i karriären.

– En fantastiskt duktig back med sitt spelsinne och det var roligt att få vara med när hans tröja hissades i taket. Det är ju inte varje dag man får uppleva. Sedan kanske hemmafansen hade önskat ett bättre resultat.

LHC fick visserligen med sig en poäng, men har ändå inlett säsongen med tre raka förluster.

– Tungt att tappa givetvis. Vi blev alldeles för försiktiga i den sista perioden. Men vårt spel var ändå ett klart steg framåt mot innan, säger hemmatränaren Dan Tangnes.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset