Linköpings Broc Little gjorde ett av målen när Linköping vann borta mot Örebro. Arkivbild.
Linköpings Broc Little gjorde ett av målen när Linköping vann borta mot Örebro. Arkivbild.

För Linköping är inte hemma bäst.Säsongens femte bortaseger kom i förlängningen när laget vann med 4–3 mot Örebro. – Den här matchen är ett kvitto på att vi är rejält på gång, säger Linköpings assisterade tränare Klas Östman till TT.

Linköping fick en svajig start i SHL och har framför allt haft svårt att övertyga hemma i Saab arena.

– Vi har haft problem att hålla känslorna i styr. Känt förväntningar från hemmapubliken och inte kunnat hantera den biten. Nu ska vi ändra på det också.

Men på bortais har det blivit betydligt fler segrar – och på lördagskvällen kom alltså en ny mot Örebro i Behrn arena. Fem av lagets sju segrar den här säsongen har kommit på bortaplan.

Bra karaktär

Gästerna fick också revansch på Örebro som vann när lagen ställdes mot varandra i Linköping för knappt tre veckor sedan.

– Jag tycker att vi diktera villkoren helt och hållet. Vi har bra passningsspel och rörelse och spelarna visa karaktär, säger Klas Östman märkbart nöjd.

Men det var hemmalaget som inledde målskyttet. Halvvägs in i första perioden gjorde Örebros forward Greg Squires kyligt 1-0, mycket snyggt frispelad av slovaken Libor Hudacek. Kort därefter var det ombytta roller för duon som bildar Örebros succékedja tillsammans med Marcus Weinstock som också låg bakom båda målen. Greg Squires spelade fram till Libor Hudacek som placerade in 2-0 intill målvakten Marcus Högbergs högra stolpe.   

– Tidigare har vi agerat lite tveksamt när vi har fått mål emot oss. Men det gjorde vi inte nu och det är jag glad för, säger Klas Östman.

Skott i krysset

Linköping tog istället över matchen i andra perioden när hemmalaget drog på sig flera utvisningar. Ganska omgående i mittenperioden styrde kaptenen Niklas Persson in reduceringen 1-2 i powerplay. Och efter elva minuter lyckades Mathis Olimb tråckla in kvitteringen bakom Julius Hudacek.

Tre minuter in i tredje perioden gjorde Libor Hudacek sitt andra mål för kvällen när han direktsköt 3–2 – och även den här gången var Greg Squires och Marcus Weinstock inblandade i målet.   

Men när två minuter återstod av ordinarie tid tryckte Linköpings forward Broc Little in 3–3 efter att ha rundat Örebros kasse. Och i förlängningen avgjorde till sist backen Kristian Näkyvä när han hittade rätt med ett vackert skott i krysset.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset