Linnéa Åkerlund valde att göra en klänning av en gammal gran.
Linnéa Åkerlund valde att göra en klänning av en gammal gran.

Tröttnat på en traditionell julgran eller tycker du att julpysslet bara omfattar liknande saker varje år?

Någon som valt att vara lite våghalsig i år och prova något nytt är 23-åriga Linnéa Åkerlund från Sundsvall.

Av en gammal plastjulgran gjorde hon en klänning som hon tog bild på och postade på Facebook. Därefter var den virala succén ett faktum, vilket ledde till att folk började höra av sig till henne.

– Det har nog varit runt 40 till 50 personer som har hört av sig. De flesta har ringt för att berömma mig men det är nog säkert en tio eller femton stycken som undrar om jag gör klänningen på beställning.

Huruvida hon kommer att göra några beställningar vet hon ännu inte men funderingar finns och hon har tittat på möjligheten.

– Jag håller på att kolla upp om det kan funka med materialkostnader och frakt och sådana saker, berättar hon.

►LÄS MER: Julgran smög sig in bland tomtar

Idén fick hon efter att ha sett bilder på nätet på liknande klänningar och tänkte att det var kul att prova på att göra en egen.

– De jag hittade på nätet hade dock julgranskulor på sig. Det saknar min eftersom min katt har ätit upp allt mitt julpynt sedan tidigare.

Linnéas klänning går inte att ta på sig, då den inte går att öppna, utan är enbart byggd runt en docka. Däremot är hon öppen för att tillverka en i framtiden som man kan ha på sig.

– Man kan göra dem så att de går att bära och det skulle jag se som en utmaning. Däremot hade man nog då fått ha någon fodring i den för den lär nog inte vara så bekväm utan snarare rätt stickig.

Linnéa kommer nu att använda klänningen, som hon har klätt med belysning, som sin julgran detta år.

►LÄS MER: Få en perfekt julgran

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset