Linnea Ahti blev brutalt nedslagen bakom skolan. Nu vill hon hitta vittnet som såg händelsen.
Linnea Ahti blev brutalt nedslagen bakom skolan. Nu vill hon hitta vittnet som såg händelsen.

Linnea Ahti, 17, blev misshandlad på skolgården. Skadorna var så allvarliga att hon blev inlagd på sjukhus med en blödning i hjärnan. Nu vädjar hon till en äldre dam som såg händelsen att träda fram och hjälpa henne.

Det var i tisdags eftermiddag som 17-åriga Linnea Ahti från Malmö skulle åka hem från Consensum gymnasium i Lund. Men hon kom inte hem välbehållen. Tre tjejer lurade med sig Linnea ner på en gångstig bakom skolan, vilket Kvällsposten skrivit om.

– De sa att jag var stor i käften och kaxig och förtjänade stryk, säger Linnea till Metro.

Sen började misshandeln.

 De knäade mig, drog mig i håret, sparkade mig och knuffade in mig i buskarna. Sen sparkade de mig i huvudet så att jag nästan tuppade av, berättar Linnea.

►LÄS MER: Mary-Ann, 24, var en mobbare: ”Gjorde hennes liv till ett helvete”

Trots våldet kunde hon på egna ben, blödande, ta sig med bussen till Skånes universitetssjukhus i Malmö. Där fick hon veta att hon hade en blödning i bakre delen av hjärnan. Polisen kom till sjukhuset och upprättade en anmälan om misshandel.

Linnea själv är mycket skakad av händelsen.

 Jag har väldigt, väldigt ont i huvudet. Jag mår dåligt psykiskt också, säger Linnea.

Per Sonne Hansen, Linneas pappa, har suttit i möte med skolans rektor i dag. Rektorn har framhävt att händelsen är mycket allvarlig.

Nu vädjar Linnea om att det enda vittnet till händelsen ska träda fram. En äldre dam passerade när misshandeln pågick och frågade vad som skedde. De tre tjejerna ska då ha sagt att Linnea led av en psykisk sjukdom och hade fått ett anfall och att de försökte hjälpa henne.

 Det var en äldre dam som gick förbi och jag skrek på hjälp. Hon såg när de puttade in mig. Hon såg tjejerna och att jag var smutsig och blodig. Hon såg en del av det som hände. Hennes vittnesmål är väldigt viktigt, och att hon hör av sig till polisen, säger Linnea Ahti, som vill att nyheten sprids.

►LÄS MER: Till dig som är mobbad – du är en superhjälte

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset