Linnea Henriksson på pressträffen av "Så mycket bättre".
Linnea Henriksson på pressträffen av "Så mycket bättre".

Det är dags för Linnea Henriksson att sitta på honnörsplatsen i ”Så mycket bättre”. Artisten säger att det kändes helt rätt att vara med i programmet just i år. – Jag tror att det skulle vara jobbigt att få frågan tidigare, då passade det inte riktigt mig.

Efter Eric Gadd och Louise Hoffsten är det nu Linnea Henrikssons tur att vara huvudperson i ”Så mycket bättre”. Hon säger att det var ett intensivt schema under inspelningarna på Gotland i somras.

– Det var precis så som man hade förstått det från tidigare år. Man får verkligen följa med oss hela vägen från att vi brer frukostmackan till att vi säger god natt till varandra. Men det är ju också det som gör det så bra till slut, för man vill ju lära känna de som är med i programmet. Man vill komma lite närmare, och de har bra sätt för att lyckas med det!

Med mycket dricka?

– Det var inte så att ”ta den här så säger du roliga grejer”. Snarare tvärtom, att produktionen var noga med att vi skulle orka upp dagen efter också.

LÄS MER: ”Linnea Henriksson sjunger ut om kärleken”

Hon beskriver en kväll under inspelningen där hon trodde att hon hade ”hur mycket energi som helst”.

– När man sedan skulle upp klockan sju på morgonen och vara startklar dagen efter så var det bara att inse faktum att man går och lägger sig så fort det slutade spelas in, annars håller man inte. Man fattade det rätt snabbt. Och då var jag ändå en av de yngre i ligan. Man måste sköta sig om man ska orka med det.

Foto: Gustav Gräll

Kände du någon av de andra deltagarna sedan tidigare?

– Nej, egentligen inte. Jag och Stor har haft lite kontakt och vi gjorde en låt tillsammans i våras när jag var mellanakt i Melodifestivalen. Men jag skulle inte påstå att jag kände någon. Men man kände ju till alla och har lyssnat mycket på nästan allas musik.

Har du fått frågan om att medverka i programmet förut?

– Nej, men det var dags nu. Jag tror att det skulle vara jobbigt att få frågan tidigare, då passade det inte riktigt mig. Det är väl en klassiker, att det faller sig rätt när det kommer. Jag släppte ett album förra året som jag känner representerar mig väldigt bra och som fortfarande gör det. Det gjorde att det kändes så kul att få en sådan här förfrågan nu.

Hur var det att ha en dag där du fick dina låtar tolkade av de andra?

– Jag hade ärligt talat glömt bort att den dagen ingick i paketet. När man fick frågan tänkte man direkt på vad de andra har gjort för låtar och hur man ska tolka dem, och var mer eller mindre i studion hela tiden under den relativt korta tiden man har att förbereda sig. Så det var lite av en chock att vakna upp och så bara ”jävlar, det är ju min dag i dag!”.

LÄS MER: ”Därför var Eric Gadd nervös inför ‘Så mycket bättre'”

”Så mycket bättre” sänds på TV4 på lördagar klockan 20:00.

Det här är Linnea Henriksson

  • 31 år gammal.
  • Slog igenom när hon kom fyra i ”Idol” 2010.
  • Har släppt fyra fullängdsalbum i eget namn.
  • Har lett radioprogrammet ”Hallå P3” och varit en av programledarna i ”Musikhjälpen”.
  • Några av hennes mest kända låtar är ”Lyckligare nu”, ”Säga mig” och ”Halmstad”. Medverkade på årets officiella VM-låt ”Bäst när det gäller” med Gyllene Tider.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset