Linus Johansson jublar efter att han gett Djurgården ledningen mot Leksand.
Linus Johansson jublar efter att han gett Djurgården ledningen mot Leksand.

Linus Johansson var gladast på banan när hans Djurgården slog Leksand med 5–2 i SHL-premiären.Han tog både en gruvlig personlig revansch i Leksands hemmaborg och svarade för matchens prestation när han ensam gjorde 1–0.– Ja, det när segern betyder extra mycket för mig personligen, sa Linus Johansson som minns mardrömmen i Leksand för ett halvår sedan.

Då spelade han för Mora som "bara" skulle åka till Leksand och spela av för fortsatt kvalspel till SHL. Men Mora förlorade med 0–6 och Linus Johansson avslutade förra säsongen i chock.

– Det dröjde över en vecka innan jag kom tillbaka. Det var fruktansvärt. Men sedan var man tvungen att resa sig, minns Linus Johansson.

Han gick till Djurgården, främst för att komma under tränaren Robert Ohlssons ledning. Och premiärmatchen var nu i just Leksand.

– Den här matchen betydde nog mer för mig än de övriga i laget. Jag ville verkligen ta revansch, säger Linus Johansson, som gick ut i första perioden och svarade för matchens prestation:

Soloåkning

Mitt i ett Leksandsövertag, som berodde på många Djurgårdsutvisningar, fick Linus Johansson pucken i egen zon. Han gjorde sedan en soloåkning genom hela banan och nätade 1–0 till Djurgården. En kalldusch för Leksand och glädjeyra för Linus Johansson.

– Det målet var riktigt skönt på många sätt, men ärligt talat var jag nära att tappa pucken i mittzon, säger han och ler.

Trots 18 utvisningsminuter visade Djurgården klassen denna kväll. Laget kan bli bra i vinter bara de undviker utvisningsbåset.

– Ja, det känns som vi är på gång efter en tung träningsperiod. I dag spelade vi riktigt bra i fem mot fem. Det här var en perfekt start för oss, säger Linus Johansson.

Tungt i Leksand

I Leksand har det varit en 175 dagar lång fest sedan de gick upp i SHL. Men den här kvällen kom de ner på jorden. Laget hängde med i halva matchen, mycket på grund av alla möjligheter till powerplay. Men i mitten av andra perioden tystade Djurgården den stora Leksandsfesten när de gick från 1–1 till 4–1 inom 4.27 minuter.

Därefter vek Leksand ner sig och publiken fick se när klass slog entusiasm.

– Vi vet att det kommer att bli en hård säsong för oss. I dag fick vi mycket lärpengar. Vi får inte bjuda så mycket som var fallet i dag, säger Leksands lagkapten Jesper Ollas.

Och nu har dalalaget tre bortamatcher. Inledningen på säsongen kommer att bli riktigt tuff.

– Det är vi medvetna om och nu blir det tre matcher där vi kommer att spela snålt och inte bjuda upp till dans, fortsätter Jesper Ollas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset