Luccas "Paluh" Molina från Team Liquids Rainbow Six-lag.
Luccas "Paluh" Molina från Team Liquids Rainbow Six-lag.

Brasilien är en av de största nationerna inom Rainbow Six Siege proffsscen men i kvartsfinalen tog det stopp för de sista brassarna. Besvikelsen var stor.

Team Liquid fick en flygande start i lördagens andra kvartsfinal i Six Invitational. Men när det väl gällde så hade de inte vad som krävdes för att klå ryssarna i Team Empire. Lagets sorti ur turneringen innebär att alla tre brasilianska lag nu är utslagna. Ett dråpslag mot en stor nation inom spelet.

LÄS MER: Fabian efter kvartsfinal-dramat: ”Adrenalinet pumpar”

– Det är bra att vi kom så långt som vi gjorde, men det är tråkigt att det inte längre finns någon som representerar Brasilien nu. Vi kommer att jobba hårt för att klara det nästa gång, säger Team Liquids Luccas ”Paluh” Molina till Metro Esport.

Stor besvikelse

Besvikelsen är stor och tydlig hos det brasilianska spelarna när de kommer till området där intervjuerna ska ske. Liquid slog till med en chansning i valet av  Echo som en av operatörerna i matchen. En chansning som inte slog väl ut.

– Vi försökte att spela med Echo och blev Empire lyckades kontra det valet. Vi visste att det skulle bli så, men försökte ändå och det slutade väldigt dåligt. Det var det som var vårt största problem. Det ställde till det i många rundor som vi skulle kunna ha vunnit.

LÄS MER: Fnatic utslagna ur Six Invitational – Nora-Rengo vidare till semi

För Luccas ”Paluh” Molina är livet som professionell spelare på den här nivån nytt. Han har spelat i högstaligan sedan november förra året och har med glädje fått uppleva att vara en stjärna i esporten.

– De brasilianska fansen är otroliga. De följer alltid våra matcher. Det var inte så länge sedan som jag värvades till Team Liquid och började spela o Pro League och många av fansen följde efter. De vill ta bilder och grejer och det är underbart.

Stor proffsscen

Till skillnad från i Sverige finns det både en stor spelarbas och en stor supporterbas för lagen att luta sig mot. Den regionella professionella ligan håller hög klass och det finns många talanger att välja mellan vid eventuella omkastningar i laget.

Luccas ”Paluh” Molina tror att anledningen till att Rainbow Six blivit så stort i Brasilien är både en fråga om arv och hur spelet är uppbyggt.

– FPS-genren har alltid varit väldigt populärt bland folk i Brasilien. Att så många spelar Rainbow Six tror jag handlar om att det är ett mer strategiskt spel än de andra. Det är många som gillar det, säger han.

LÄS MER: HeatoN: Historien om Mats rörde mig till tårar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset