Enligt Lisebergs informationschef Julia Vasilis, släppte en bult från plattformen vilket gjorde att färden fick avbrytas.
Enligt Lisebergs informationschef Julia Vasilis, släppte en bult från plattformen vilket gjorde att färden fick avbrytas.

Lisebergs nya attraktion Mechanica fick stängas av strax efter invigningen. En lös bult gjorde att personalen blev tvungen att trycka på nödstopp.

I dag lördag var det premiär för Lisbergs nya åkattraktion Mechanica, en karusell som med stor kraft och hög hastighet snurrar åkarna 360 grader – 30 meter upp i luften.

Men något gick snett. I en video som GT tagit del av visar hur attraktionen fastnade ett tiotals meter upp i luften, skriver tidningen.

– Det small till två gånger. Sedan flög bulten till marken. Det fick avbryta och gå ner till marken, säger vittnet Joel Georgy till GT.

Enligt Lisebergs informationschef Julia Vasilis, släppte en bult från plattformen vilket gjorde att färden fick avbrytas och passagerarna kunde föras ner i säkerhet. Vad felet berodde på vet de ännu inte och attraktionen är fortfarande ur funktion.

–  Vi får se vad felet är. Den kommer att komma i gång vid 16.30. Vi kommer att köra i gång den på ett säkert sätt, säger hon till GT. 

Vittnet Joel Georgy menar att även andra karuseller har tekniska fel.

– Det har jag inte hört talas om, men det är första dagen på säsongen, säger Julia Vasilis.

Enligt Vasilis ska inga personer ha blivit fast uppe i attraktionen, vilket Metro och flera andra medier först rapporterade om.

– Det var passagerare i, men det som inte stämmer var att attraktionen fastnade med passagerare i luften, säger hon till Metro.

Efter säkerhetskontroll ska attraktionen börjat köras igen vid 17.30-tiden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset