Katy Perry och Beyoncé.
Katy Perry och Beyoncé.

Pengarna rullar in som de ska. I alla fall för de bäst betalda kvinnorna inom musik som kan skratta hela vägen till banken.

Det är Katy Perry, 34, som kammar hem förstaplaceringen över de kvinnliga artisterna som har tjänat mest pengar det senaste året.

Popstjärnan drog in 83 miljoner dollar, drygt 750 miljoner svenska kronor.

Hon har till stor del sin turné ”Witness: the tour” att tacka, då hennes samtliga 80 spelningar på turnén drog in stora summor pengar. Dessutom var hon en av jurymedlemmarna i amerikanska ”Idol”, något som hon, enligt uppgift, ska ha fått 20 miljoner dollar för.

LÄS MER: ”Här är världens bäst betalda kvinnliga skådespelare”

Tvåa på listan är Taylor Swift, som tjänade 724 miljoner kronor. Stjärnan släppte ett framgångsrikt album och Forbes skriver att den enda anledningen till att hon inte tar hem förstaplaceringen på listan är för att de flesta av hennes turnédatum inte räknas in i räkneperioden.

Beyoncé är trea på listan med sina 543 intjänade miljoner.

Övriga på topp 10-listan är Pink (470 miljoner), Lady Gaga (452 miljoner), Jennifer Lopez (425 miljoner), Rihanna (339 miljoner), Helene Fischer (290 miljoner), Céline Dion (280 miljoner) och Britney Spears (271 miljoner).

Den tyska artisten Helene Fischer är den enda artisten på listan som inte är från Nordamerika.

Forbes lista utgår från vad artisterna har tjänat innan skatt (här inkluderas även till exempel reklamavtal, egna företag och liknande) från den 1 juni 2017 till den 1 juni 2018.

LÄS MER: ”Här är världens bäst betalda tv-skådespelare”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om beyonce musik