Känner du igen dig?
Känner du igen dig?

Skitsnack, skvaller och intriger är det vi stör oss mest på hos våra kollegor. Men det finns betydligt fler saker som irriterar oss – här är hela listan.

De allra flesta som har varit i arbetslivet har väl någon gång stört sig på en kollega. Det är inte så konstigt med tanke på att många tillbringar minst lika mycket tid med kollegorna som med vänner och familj.

I en undersökning från Yougov, som gjorts på uppdrag av Metro, har svenskarna fått svara på vad som stör dem mest hos sina kollegor.

LÄS MER: Här är det vanligaste misstaget vi gör på jobbet

Högst upp hamnar skitsnack, skvaller och intriger. Vill du bli omtyckt på arbetsplatsen kan det därför vara en idé att tala direkt till dina kollegor och inte bakom ryggen på dem.

Vi verkar inte heller uppskatta de som inte jobbar tillräckligt hårt, tvåa på listan hamnar nämligen lathet. Att använda härskartekniker, att inte passa tider och att sakna teamkänsla är andra saker som inte uppskattas.

Men det finns också vissa som verkar trivas exceptionellt bra med alla sina arbetskamrater, 14 procent av de som svarade i undersökningen uppgav att de inte alls stör sig på sina kollegor.

LÄS MER: Så hanterar du dina kollegor i sociala medier

Vad stör du dig på hos dina kollegor?

1. Skitsnack, skvaller och intriger (37 %)
2. Jobbar inte tillräckligt hårt/är lata (29 %)
3. Dominanta/använder härskartekniker (22 %)
4. Passar inte tider (21 %)
5. Saknar teamkänsla (19 %)
6. Kan inte fatta egna beslut (17 %)
7. Otrevliga/oartiga (16 %)
8. Har synpunkter på allt (15 %)
9. Stör min arbetsro genom att vara högljudda (13 %)
10. Kommer till jobbet när de är sjuka (12 %)
11. Annat (4 %)
12. Vet ej (4 %)

14 procent svarade att de inte stör sig på sina kollegor.

Källa: Yougov

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av marknadsundersökningsföretaget Yougov. Under perioden 15-18 juni 2018 har 1 520 intervjuer genomförts med kvinnor och män från 18 år och uppåt. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen. I just denna delfråga tillfrågades de 950 personer som är i arbetslivet.

Källa: Yougov

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset