Storslagna scener, oförglömliga ögonblick och… pinsamma missar. Metro har listat fem stora misstag i filmhistorien.

Ibland kan det vara lätt att glömma bort att saker och ting faktiskt är på film. Speciellt om det är riktigt spännande.

Något som får en att skickas rakt tillbaka till verkligheten är att se saker som verkligen inte borde varit med på bioduken. I videon har vi samlat ihop fem ikoniska misstag i än mer ikoniska filmer och serier.

LÄS MER: Nöjessvepet: Största snackisarna just nu

”Game of thrones”

Senast att komma in på listan av missar i tv är den nu mer ökända take away-muggen i ”Game of thrones”. Här har vi henne. Daenerys Stormborn av huset Targaryen, den första av sitt namn, drickare av te och drakarnas moder.

Daenerys firade inte segern med vin, utan te. Foto: HBO.

”Braveheart”

De kan ta våra liv men de kommer aldrig ta våra bilar! I en av krigsscenerna i ”Braveheart” går det att se hur flera av vapnen är gjorda av gummi, vilket är svårt att försvara sig med. Men de kan ju alltid åka iväg i sina bilar som står parkerade i bakgrunden om de behöver fly.

Längst ner i vänstra hörnet kan man skymta en vit bil. Foto: Braveheart.

”Pulp fiction”

Säg ”misstag” en gång till, jag utmanar dig. Jag utmanar dig, din jävel. Säg ”misstag” en gång till. I ”Pulp fiction” får Jules en uppenbarelse när han undviker flera skott i en lägenhet. Vilket å andra sidan är lätt om skotten redan avfyrats innan man kommit dit.

Skotthålen Jules sedan undersöker efter de blivit beskjutna fanns där från början. Foto: Pulp fiction.

”Gladiator”

Är ni inte roade? I ”Gladiator” får vi se mycket av romarnas uppfinningsrikedom, men gasbehållare under vagnar? Nja, det kom långt senare.

Romarna var uppfinnare, men så långt före sin tid var de inte. Foto: Gladiator.

”Spider-man”

”Spider-man” är inne på sin femhundraelfte film, men vi kommer aldrig glömma när Kirsten Dunst klamrade sig fast vid Tobey Maguire och hennes hår vägrade ge vika för grundläggande fysik. Viktigt att komma ihåg är att med en stor fläkt, kommer stort ansvar.

Spiderman ville åt ett håll, Mary-Janes hår åt ett annat. Foto: Spider-Man.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset