Lomma är Sveriges tryggaste kommun för andra året i rad.
Lomma är Sveriges tryggaste kommun för andra året i rad.

Om du vill känna dig trygg i en kommun i Sverige är det Lomma du ska bo i. Det visar en undersökning från MSB och SKL.

För andra året i rad kan Lomma titulera sig som Sveriges tryggaste kommun. Det stod klart efter att Sveriges kommuner och landsting (SKL) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) publicerade sin årliga undersökning som jämför tryggheten i Sveriges kommuner.

LÄS MER: Tågkrock utan skadade i Lomma

I Lomma löper du minst sammanlagd risk att bli utsatt för våldsbrott, att ditt hus brinner ner eller att du blir utsatt för någon typ av stöld.

I undersökningen har de tittat närmare på en rad kategorier och Lomma kommun hamnar högt på de flesta trygghetslistorna.

Bland annat är Lomma den kommun med minst antal utvecklade bränder i byggnader. Lomma hamnar på en tiondeplats på listan över kommunerna där minst människor vårdas på sjukhus för olyckor. Lomma hamnar även på en fjärdeplats på listan över kommunerna med minst antal anmälda våldsbrott.

LÄS MER: Löfven vill bygga trygghet under Sverigeresa

På topp tio-listan över de sammanlagt tryggaste kommunerna är nio pendlingskommuner som ligger nära större städer. Samtliga på listan har cirka 15 000 invånare. Vilket är lägre än riksgenomsnittet som ligger på 34 000 invånare.

Här är de tio tryggaste kommunerna i Sverige:

1 (1) Lomma

2 (5) Öckerö

3 (2) Hammarö

4 (4) Knivsta

5 (6) Vellinge

6 (8) Nykvarn

7 (9) Lekeberg

8 (10) Bollebygd

9 (3) Ydre

10 (12) Kinda

Förra årets placering inom parentes.

 Källa: SKL och MSB

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset