Miljontals amerikaner har engagerat sig i det hjärtskärande fallet ”Baby Doe” – en flicka i fyraårsåldern utan känd identitet som hittades död i slutet av juni. I sökandet efter svar sprids hennes bild nu som en löpeld på nätet.

MassStatePolice Facebook

Miljontals amerikaner har engagerat sig i det hjärtskärande fallet ”Baby Doe”

Flickans kropp var insvept i en zebramönstrad filt och hon var klädd i svartvitprickiga leggings när hennes kvarlevor hittades i en soppåse av en kvinna som var ute och promenerade på Deer Island i Bostons hamn den 25:e juni.

Polisen vet varken hur flickan, som kallas "Baby Doe", dog eller vem hon var.

– Vem hon är och var hon kommer ifrån är ett mysterium för oss, säger distriktsåklagare Dan Conley till CNN.

LÄS MER: Tvingade barnbarnet att springa tills hon dog – döms till livstid

I sökandet efter hennes identitet har polisen tagit fram en datorgenererad bild som visar hur man tror att Baby Doe såg ut när hon var vid liv.

Massachusetts State Police har i ett facebookinlägg lagt ut bilden på henne och den har sedan spridits i sociala medier. Miljontals amerikaner har sedan dess berörts av historien och engagerat sig i fallet om den lilla flickan utan identitet, vilket även Aftonbladet skrivit om.

"Tack. Snälla hjälp oss tala för detta barn som inte längre kan tala för sig själv", skriver delstatspolisen i inlägget, som de ber folk gilla och dela det i hopp om ledtrådar som kan hjälpa dem att lösa fallet.

Inlägget har i skrivande stund delats över 700 000 gånger och enligt amerikanska NBC ska det ha setts av över 50 miljoner människor.

– Det här fallet spelar, olyckligtvis, på hjärtesträngarna. Jag är övertygad om att det har bidragit till att den delats så, säger Dustin Fitch, talesperson vid delstatspolisen, till NBC.

På polisens facebooksida uppmanar de också människor att vara uppmärksamma på barn som verkar ha försvunnit från samhällen, grannskap, skolor, parker och kyrkor. Och hitintills ska mängder av ledtrådar ha kommit in.

LÄS MER: Mordmisstänkte pappan häktad

Under en presskonferens tidigare i veckan gick distriktsåklagaren Dan Conley även ut och uppmanade flickans föräldrar att träda fram.

– Om du är en förälder eller vårdnadshavare och du gjorde det här, placerade hennes kropp i en soppåse, svepte in den i en filt och lämnade den på stranden eller i havet, så rensa ditt samvete. Träd fram och ge dig tillkänna för ingen förtjänar ett sådant slut, sa han enligt CBS

Men ännu fortsätter miljontals att ställa sig frågan: vem är Baby Doe?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset