KIareby firar efter att ha vunnit SM-guldet i våras mot AIK. Nu har Kareby tappat flera tongivande spelare och AIK finns inte kvar i elitserien. Arkivbild.
KIareby firar efter att ha vunnit SM-guldet i våras mot AIK. Nu har Kareby tappat flera tongivande spelare och AIK finns inte kvar i elitserien. Arkivbild.

En dålig sak med damernas elitserie i bandy: Den innehåller bara sex lag.En bra sak: Den innehåller sex lag."Årets elitserie kommer att bli jämnare och bättre än någonsin", säger Hammarbytränaren Kristian Marosi.

Just Hammarby får för första gången favoritskapet på sig (häften av tränarna tippar så), främst därför att de senaste årens storlag AIK inte fick ihop sitt lag i tid och tvingades lämna elitserien.

Sju av spelarna har därför på sig den grönvita tröjan i vinter.

Säsongen inleddes med en finalplats i World Cup, och målet är nu ett SM-guld.

"Vi pratar mycket om prestationen och att vara nöjda med det vi gör. Utifrån vad vi presterar sätter vi mål och vad vi kan rikta in oss på längre fram. Men vi ska se till att spela frejdigt och fartfyllt för att locka publik och utveckla dambandyn", säger Kristian Marosi, tränare tillsammans med Mikael Dahlsten, till bandyförbundets hemsida.

De senaste årens storlag – och fjolårets svenska mästare – Kareby har blivit av med flera tongivande spelare, och missade faktiskt till och med slutspel i World Cup.

De får första gången slå ur underläge.

"Det blir en jämn och spännande säsong, men vi är tillräckligt bra för att kunna besegra alla lag i serien. Vi har lite annorlunda förutsättningar, men ett antal spelarförluster. Men vi är regerande mästare och har ett antal landslagsspelare i truppen. Det kan passa oss bra att slå lite ur underläge", säger nye tränaren Karl-Fredrik Jonsson.

Premiäromgången: NT Bandy–Hammarby, Kareby–Sandviken (båda lördag), Hammarby–Västerås (onsdag).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset